avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare decizie de ridicare autovehicul
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare decizie de ridicare autovehicul

Ce variante pot avea pentru a anula o decizie de ridicare a masinii pentru a mi se restitui taxa platita pentru a mi se inapoia/
Masina a fost parcata in sectorul 6, astfel incat mi s-a inmanat o decizie de ridicare, fara a se incheia un proces-verbal de contraventie. Aceasta decizie se pare ca are la baza o hotarare a Consiliului Local Sector 6, desi este intocmita de catre un agent din cadrul Directiei Generale de Politie Locala.
Din cate am citit pana acum, pentru ridicarea autovehiculelor este necesar a fi indeplinite cumulativ 2 conditii: parcarea neregulamentara si blocarea circulatiei.
Masina era parcata pe trotuar, intr-o zona deloc aglomerata, deci nu ocupa carosabilul.
In Hotararea Consiliului Local Sector 6 4/2010 s-a adaugat si posibilitatea ridicarii masinii daca prin modul in care a fost parcata nu se acorda pietnonilor un spatiu de minin 1 metru de trotuar pt circulatie. Aceasta noua posibilitate nu este prevazuta in codul rutier.
Prin urmare, ce as putea sa fac acum?
Sa formulez plangere contraventionala, considerand decizia de ridicare ca fiind un proces-verbal de contraventie care nu indeplineste toate conditiile de fond si forma, sau sa atac hotararea Consiliului Local in contencios?
Cel mai recent răspuns: Andreea Istrate , Avocat 15:15, 7 Martie 2011
Da fiind un act administrativ; Decizi o atacati in contencios administrativ,
Daca o sa vedeti ca aceasta HCL este neconstitutionala, si de ce? pertu ca prin constitutie se garanteaza si se ocroteste proprietatea deasemeni potrivit Codui Civil care defineste proprietate ca fiind a titularului de drept si fiind inviolabila. Masina este proprietate privata sau de drept privat, fiind un drept ce nu trebuie lezat inviolabil. Ridicarea unui autoturism si dus intr-un depozit este nelegal si neconstitutional. Acest fapt se poate numai atunci cand cei de la Primarie au un titlul Executoriu. Ca se fac abuzuri pentru ca oamenii nu isi cunosc drepturile..in special cel de "proprietate",!!! (invoc disp.art.480 si 481 Cod civil..)
Am formulat plangere contraventionala, dupa ce m-am confruntat cu mai multi colegi, interpretand ridicarea autovehiculului drept o masura tehnico-administrativa ce se ia pe langa o contraventie. Am adaugat faptul ca lipseste procesul-verbal de contraventie propriu-zis, astfel incat masura dispusa nu are niciun suport legal.
E cineva de parere ca ar trebui sa merg si pe administrativ in paralel, sau sa invoc exceptia de nelegalitate a hotararii consiliului local in cadrul procesului aflat deja pe rol?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicari autoturisme. pot castiga plangerile contraventionale? cristianstefanescu cristianstefanescu Buna ziua Astazi 2 masini mi-au fost ridicate, a mea si a pritenei mele, pe motiv de parcare pe trotuar in sectorul 6 pe str. Calea Apeductului in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Tirlea Andrei Tirlea Andrei Am de gand sa fac plangere penala impotriva consiliului local sector 6 Bucuresti pentru HCL ce reglementeaza ridicarile auto. Am motive temeinice prin care sa ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare data de primarie , in ce baza legala ? lexoradeanu lexoradeanu Gata cu libertatea! Printr-un comunicat lapidar, dat publicităţii vineri după-amiaza, conducerea Administraţiei Imobiliare Oradea a anunţat că începând ... (vezi toată discuția)