Buna ziua. Ma numesc Ciprian si locuiesc legalmente in Spania din 2005. Mama mea a primit o casa nacionalizata (casa abandonata de nemti si nacionalizate de catre statul roman) in 1995. Apoi in 1999 sau 2000 exista optiunea de cumparare a casei. Cum mama nu avea bani si eu eram plecat in Spania la munca, iam spus ca o platesc eu daca mio da mie. A fost de acord si iam dat banii ca sa o plateasca in rate lunar. In 2008 am terminat de achitat casa. Acum as dori sa stiu cum am putea face ca sa se treaca casa pe numele meu. Ce modalitati exista tinind cont ca e o fosta casa nacionalizata si mi se pare ca nu se poate vinde timp de 10 ani sau asa ceva? As dori solutia cea mai ieftina. Ce trebuie facut, ce trebuie platit si cit? Casa am cumparato de la stat cu 5000 de euro. Dar e foarte veche si trebuie reformata toata. Mama e casatorita dar casa a primito cind era separata de tatal meu, deci e pe numele ei. Oricum tata nu are nimic impotriva. Mai am si 4 frati care stiu ca eu am platit casa si nu au pretentii la ea. Mama spunea sa faca o donatie cu intretinere, cu toate ca nu vrea so intretin eu pt ca sunt in scaun cu rotile din cauza unui acident. Totusi eu nu as dori sa se specifice cu intretinere pt ca nu se stie niciodata. Ce ma sfatuiti sa fac?