Pana la urma am rezolvat cu un mail la IPJ si mi-au dat adresa. Ce-i drept au raspuns cam greu, dar era sfarsit de an, na...oricum, asta in cazul in care mai este cineva interesat. Cautati pagina web a sectiei respective si scrieti un mail catre cei de la relatii cu publicul.
Da, era decenta(tip portret). Dar totusi nu a primit-o. Era in plic, alaturi de scrisoare...da, ciudat. Stiu ca unii oameni sunt privati de anumite drepturi, dar totusi....
Buna ziua! Am trimis o scrisoare unei persoane aflate in arest preventiv, impreuna cu o poza. Din cate cred, poza nu a primit-o. Este posibil acest lucru? Va multumesc.
Art. 37. – Recidiva în cazul persoanei fizice
Existã recidivã pentru persoana fizicã în urmãtoarele cazuri:
a) când dupa ramânerea definitiva a unei hotarâri de condamnare la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, cel condamnat savârseste din nou o infractiune cu intentie, înainte de începerea executarii pedepsei, în timpul executarii acesteia sau în stare de evadare, iar pedeapsa prevazuta de lege pentru a doua infractiune este închisoarea mai mare de un an;
Ce inseamna mai precis acest articol? Ca pedeapsa anterioara a fost executata sau nu? Pentru ca in cazul la care ma refer eu, pedeapsa anterioara este executata, dar eu din acest articol deduc ca pedeapsa se executa, sau ar trebui executata in momentul de fata.
As vrea sa trimit o scrisoare unui prieten aflat in arest preventiv de cateva zile. Este posibil acest lucru? Nu stiu daca se afla la sectia de politie sau la penitenciar. De accea nu stiu de unde sa fac rost de o adresa. Mentionez ca hotararea a fost luata de Tribunalul Bacau. Va multumesc!