avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters23450

Activitate ContSters23450

Dacă aveţi peste 0,4 % alcool în aerul expirat sau peste 0,8% alcool pur în sânge este infracţiune prev. de OUG 195/2002 ART. 85 sau 86.Dacă este infractiune ar fi bine să vă adresaţi la un avocat.
Răspuns la discuția Cum se calculeaza dobanda legala?
O.G. nr. 9/2000-privind nivelul dobanzii legale pentru obligatii banesti, prevede:
Art. 2: “In cazul in care potrivit dispozitiilor legale sau prevederilor contractuale obligatia este purtatoare de dobanzi fara a se arata rata dobanzii, se va plati dobanda legala”.
Lg. 356/2002 pentru aprobarea O.G. nr. 9/2000-privind nivelul dobanzii legale pentru obligatii banesti prevede:
Art. 3 al. 2: “ Dobanda legala se stabileste in materie comerciala la nivelul dobanzii de referinta a BNR”.
Art. 3 al. 4 : ” Nivelul dobanzii de referinta al BNR, in functie de care se stabileste dobanda legala, este cel din prima zi lucratoare a anului, pentru dobanda legala cuvenita pe semestrul I al anului in curs, si cel din prima zi lucratoare a lunii iulie, pentru dobanda legala cuvenita pe semestrul II al anului in curs.”Deci transformaţi debitul în lei la cursul BNR, şi apoi în funcţie de zilele de întârziere de la scadentă calculaţi dobânda legală, în funcţie de nivelul dobanzii de referinta al BNR din prima zi lucratoare a anului, pentru dobanda legala cuvenita pe semestrul I al anului in curs, si cel din prima zi lucratoare a lunii iulie, pentru dobanda legala cuvenita pe semestrul II al anului in curs.

Răspuns la discuția divort
Chiar daca a depus întampinare in care arata ca a divortat in Canada, daca pana la termenul urmator nu depune acte doveditoare la dosarul de divort, respectiv hotararea data in Canada, d-voastra puteti solicita instantei continuarea procesului de divort intentat in Romania, deoarece nu exista nici o dovada ca sotul a obtinut divortul in Canada.