M-am casatorit acum 7 ani (2001) cu un roman in Romania. Dupa un an de casatorie am emigrat in Canada. Datorita difcultatilor eu am decis sa ma intorc in 2006 in tara, sotul meu ramanand in Canada. Anul acesta in februarie am intentat divort in Romania, deoarece de cand m-am intors nu mai stiu nimic de el, nici macar adresa din Canada. L-am citat la ultimul domiciliu cunoscut de mine in tara si anume la mama lui acasa.
La primul termen el a trimis prin fax o intampinare prin sustinea ca a obtinut divortul in Canada in 2007 cand eu eram in tara si ca va trimite ulterior acte doveditoare.
Am incercat sa iau legatura cu el pentru a-mi trimite hotararea de divort apostilata pentru ca eu sa intentez actiunea in recunoasterea ei, dar nu vrea si ma amana de 3 luni de zile.
Va rog sa ma ajutati
Pot sa invoc faptul ca divortul din Canada nu este recunoscut deci nu exista?
Pot sa cer instantei de judecata sa ignore existenta acelei hotarari si sa pronunte divortul aici?
Exista vreo lege care sa ajute in acesta situatie?
Mentionez ca eu nu am avut cunostinta de divortul pronuntat in Canada, nu am fost citata si nici nu mi-a fost comunicata vreo hotarare, desi sotul meu stia foarte bine unde stau si cum sa ia legatura cu mine.
Va rog sa imi dati un sfat pentru ca sunt disperata.
Chiar daca a depus întampinare in care arata ca a divortat in Canada, daca pana la termenul urmator nu depune acte doveditoare la dosarul de divort, respectiv hotararea data in Canada, d-voastra puteti solicita instantei continuarea procesului de divort intentat in Romania, deoarece nu exista nici o dovada ca sotul a obtinut divortul in Canada.
banuiesc ca dosarul dvs. este inca pe rol.
In masura in care sotul dvs. a trimis o copie a hotararii de divort, atunci in mod clar nu mai puteti obtine o a 2 a hotarare in tara.
Daca insa nu a trimis hotararea, depinde foarte tare de atitudinea judecatorului.
Acesta ar putea ignora informatiile din intampinare si, pana la momentul cand i s-ar depune o copie a hotararii sa nu tina cont de ea. Un alt tip de judecator ar putea insa sa faca demersuri prin Ministerul de justitie pentru a cere relatii de la autoritatile din Canada.
Dvs puteti sustine una dintre aceste solicitari ( continuarea judecatii cu ignorarea acelei prezumtive hotarari sau relatii prin MJ) iar judecatorul va decide.
Clar procesul de divort isi urmeaza cursul in Romania!!!!!Dv. trebuie sa va pregatiti martori,inscrisuri...Casatoria se desface conf. legislatiei din Romania.
daca nu face dovada divortului, inseamna ca aceasta hotarare nu exista.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort...
Mihaela Elena
Cine ma poate ajuta, va rog cu o problema la care am gasit rezolvare doar pe jumatate: 2 tineri romani casatoriti in Romania, au divortat in Canada, acum ... (vezi toată discuția)
Divort
ciuca23liliana
buna ziua,
Am un prieten care a aflat de curand ca sotia lui plecata in canada a obtinut divortul fara ca el sa aiba cunostinta de asta.
Nu a fost citat si ... (vezi toată discuția)