avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort...

Cine ma poate ajuta, va rog cu o problema la care am gasit rezolvare doar pe jumatate: 2 tineri romani casatoriti in Romania, au divortat in Canada, acum fostul sot, vrea sa se recasatoreasca, in Romania. S-au facut toate demersurile, pt obtinerea documentelor apostilate si am deschis in instanta dosar de recunoastere in tara a deciziei de divort data in Canada. Cererea am formulat-o pe baza Lg.105/1992, procedura de exequator, insa se pare ca ar mai trebuie sa existe o lege/decizie/ acord intre Canada-Romania prin care sunt recunoscute in tara noastra hotararile de divort pronuntate in Canada.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Elena , Avocat 18:35, 4 Martie 2010
Sincer, nu cred sa existe un asemenea acord, deoarece nu este de gasit nici pe site-ul MAE, nici pe al ambasadei Romaniei la Ottawa. De altfel, pe ultimul dintre cele mentionate sunt prevazute clar atat documentele necesare recunoasterii hotararii de divort pronuntate in Canada in Romania cat si procedura recunoasterii. Acesta nu pomeneste nimic de existenta unui asemenea acord. Vedeti aici:
[ link extern ]
Succes!
Daca aveti toate actele depuse,dupa investirea cu formula executorie a hotararii de exequator,conf.art.375 c.pr.civ.si depunerea acesteia ,nu cred ca mai sunt alte probleme
r.gabi a scris:

Daca aveti toate actele depuse,dupa investirea cu formula executorie a hotararii de exequator,conf.art.375 c.pr.civ.si depunerea acesteia ,nu cred ca mai sunt alte probleme

Acest art.375 cpc a fost abrogat (cf codului actualizat) prin Lg 105/1992. Oricum, va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere casatorie + divort efectuate in statele unite CristinaBlaj CristinaBlaj Buna ziua, Ma confrunt cu o problema destul de ciudata. Logodnicul meu a fost casatorit in Statele Unite, si a si divortat acolo, o luna dupa casatorie. ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea divortului din sua in romania moni08 moni08 Am si eu nevoie de sfatul unui avocat, va rog. In 2 zile (Doamne ajuta!) o sa obtin divortul de sotul meu. Amandoi suntem cetateni romani dar locuim de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Taxa juridica si de timbru cris09 cris09 Care este taxa juridica si de timbru in cazul de exequator (recunoastera unei hotariri de divort pronuntata in strainatate) si ce acte trebuiesc depuse in ... (vezi toată discuția)