avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxa juridica si de timbru
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxa juridica si de timbru

Care este taxa juridica si de timbru in cazul de exequator (recunoastera unei hotariri de divort pronuntata in strainatate) si ce acte trebuiesc depuse in acest caz ?!!
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 17:49, 26 Septembrie 2010
Buna ziua.Raspunsul la intrebarea dvs il gasiti în legea nr.105 din 22 septembrie 1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept internaţional privat .El depinde de foarte multi factori pe care ii gasiti in acest act normativ.
nu stiu cat este taxa de timbru, dar trebuie formulata o cerere motivata in fapt si in drept si desigur hotararea in original cu mentiunea definitiva si irevocabila- ma refer la hot. pronuntata in strainatate- tradusa desigur si legalizata traducerea de catre un notar; va judecati in contradictoriu cu cealalta parte din hotarare.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere divort in romania beiu beiu am fost casatorita in Germania, am facut transcrierea actului de casatorie in romania. Acum vreau sa ma recasatoresc, dar am nevoie sa transcriu si divortul ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea divortului din sua in romania moni08 moni08 Am si eu nevoie de sfatul unui avocat, va rog. In 2 zile (Doamne ajuta!) o sa obtin divortul de sotul meu. Amandoi suntem cetateni romani dar locuim de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Care este procedura de recunoastere a unei hotarari ce a fost data in starinatate? valentina10 valentina10 Care este procedura de recunoastere a unei sentinte de divort, emisa de instantele din Italia- Roma? Mentionez ca am tradus sentinta in lb. romana. Care este ... (vezi toată discuția)