avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este procedura de recunoastere a unei hotarari ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este procedura de recunoastere a unei hotarari ce a fost data in starinatate?

Care este procedura de recunoastere a unei sentinte de divort, emisa de instantele din Italia- Roma?
Mentionez ca am tradus sentinta in lb. romana. Care este urmatoarea etapa?Si cui ma adresez?
Astept urgent raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 4 Iunie 2007
Ceea ce te intereseaza pe tine este cuprins in Legea nr.105/1992 privind reglementarea raporturilor de drept international privat .
Trebuie sa te adresezi tribunalului.
Trebuie sa vezi daca hotararea pe care o ai indeplineste conditiile prevazute de acea lege .
Daca vrei mai multe detalii contacteaza-ma pe cipriancretu2002@yahoo.com
Exista o lege care reglementeaza actele de stare civila, acolo gasiti si despre hotararile de divort pronuntate in strainatate. Ele se inscriu la primaria care a incheiat casatoria. Va duceti acolo si intrebati, stiu functionarii, ofiterul starii civile, orice lucrator de la stare civila.
Bafta!
Conform art. 166 Legea nr. 105/1992 Hotărîrile străine sînt recunoscute de plin drept în România, dacă se referă la statutul civil al cetăţenilor statului unde au fost pronunţate.

Prin urmare hotararea dvs. de divort este pe deplin recunoscuta in Romania, intrucat se refera la statutul civil al sotului/sptiei dvs. cetatean strain.
Stie ca e recunoscuta hotararea, intrebarea era referitoare la procedura!!!

Legea de care spuneam : 119/1996. Am mai scris recent intr-un topic art. necesare.
L187 din 9 mai 2003 Mof 333 din 16mai 2003 privind competenta de jurisdictie, recunoasterea si executarea in Romania a hotaririlor in materie civila si comerciala pronuntata in statele membre ale Uniunii Europene.

Alte discuții în legătură

Transcriere divort canada CINAO CINAO Eu am procura notariala pentru un verisor din Canada sa-i transcriu divortul din Canada aici in tara.El este din Roman, dar casatoria a fost oficiata in Iasi. ... (vezi toată discuția)
Recunoastere divort in romania beiu beiu am fost casatorita in Germania, am facut transcrierea actului de casatorie in romania. Acum vreau sa ma recasatoresc, dar am nevoie sa transcriu si divortul ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort din spania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, vas ruga sa imi spuneti si mie daca sentinta de divort din spania tradusa, legalizata si cu apostilla de la haga este valabila in tara, in principiu ... (vezi toată discuția)