Am un prieten care a aflat de curand ca sotia lui plecata in canada a obtinut divortul fara ca el sa aiba cunostinta de asta.
Nu a fost citat si nici nu i-a fost comunicata hotararea.
Intrebarea mea este ce poate face pentru a obtine anularea acelei hotarari de divort care a ramas definitiva.
astept sugestii.
Va multumesc
Buna ziua!
Este cel putin ciudat cazul acesta. Poate ca prietenul dv ar putea, legal, sa rezolve intr'un fel cu anularea hotararii de divort, DEFINITIVA SI IREVOCABILA .
Insa lui, la ce i'ar mai putea servi ?!? Ca doar nu a fost divortat dintr'o eroare, ci pur si simplu sotia nu'l mai vrea , nu mai vrea sa'si traiasca viata alaturi de el.
Si, tinand cont ca nu este nici in tara, crede cumva ca dragoste cu sila se poate?
Conform art.317-1 c.pr.civ,poate introduce cointestatie in anulare impotriva sentintei definiitive si irevocabile pronuntata in lipsa sa ,fara a fi legal citat:
contestatia in anulare-art.317 c.pr.civ.
"Hotararile irevocabile pot fi atacat cu contestatie in anulare,pentru motivele mai jost aratate,numai daca aceste motive nu au putut fi invocate pe caile ordinare de atac:
1.cand procedura de chemare a partii,pentru ziua cand s-a judecat pricina,nu a fost indeplinita portivit cu cerintele legale..........."
Beneficiind de prevederile mai sus invocate ,persoana despre care faceti vorbire,poate angaja un avocat care sa o ajute sa formuleze comntestatia in anulare.
problema este ca sotie avand si cetatenie canadiana a obtinut divortul in canada profitand de faptul ca sotul ei (prietenul meu) se intorsese in romania pentru cateva luni.
in aceasta situatie ce se poate face?