avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestatia in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestatia in anulare

contestatia in anulare in baza art. 320(3) cod procedura civila se mai poate face pentru motivele date de art. 317 si art. 318 cod procedura civila?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 15 Noiembrie 2010
- contestatia in anulare poate fi intemeiata in baza art. 317 si 318 c.pr.civ.
- art 320 alin. 3 c.pr.civ. spune:"Hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata."
Daca hotararea atacata este irevocabila atunci si hotararea pronuntata in contestatia in anulare va fi irevocabila.
ca sa inteleg: daca hotararea data in contestatie in anulare este nelegala o pot ataca din nou cu contestatie in anulare in baza art. 317 si 318 cod procedura civila?
multumesc
Tocmai am spus, ma voi repeta. Concluzia la ceea ce v-am raspuns este ca NU.
si atunci despre ce vorbeste art. 320(3) Hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata.... in conditiile in care si hotararea din recurs este irevocabila.
care sunt, atunci, caile de atac la care se refera art.320(3)?
va multumesc foarte mult!
asta poate presupune ca daca actiunea s-a denumit de catre reclamant ca si contestatie in anulare ea poate fii calificata de catre instanta ca si recurs? ( hotararea a fost data in recurs... actiune fara drept de apel).

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare - competenta Micaly Micaly Buna ziua A fost formulata contestatie in anulare (si introdusa legal la instanta care a pronuntat decizia) atat [b]impotriva deciziei[/b] cat si ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare admisa. rejudecare recurs craciunfcristian craciunfcristian buna ziua. am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in cazul.... prima hotarare a venit de la judecatoria buftea cu recurs la tribunalul ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare georgelgica georgelgica Mi s-a respins contestatie in anulare ca tardiva, desi m-am incadrat in termenul de depunere. Decizia atacata cu contestatie era irevocabila. Hotararea ... (vezi toată discuția)