avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestatia in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestatia in anulare

contestatia in anulare in baza art. 320(3) cod procedura civila se mai poate face pentru motivele date de art. 317 si art. 318 cod procedura civila?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 15 Noiembrie 2010
si atunci d-nele avocat de ce au spus ca nu se mai poate? :help:
shhomerul a scris:

si atunci d-nele avocat de ce au spus ca nu se mai poate? :help:


Este punctul lor de vedere ...concluzia am tras-o din prevedereile art.320 alin.3 C.proc.civ., si anume, hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata....
In spijinul punctului meu de vedere:

Contestaţie în anulare împotriva unei decizii pronunţate în contestaţie în anulare. Temei de drept - art.318 Cod procedură civilă. Inadmisibilitate
[ link extern ]
rezultand astfel ca daca nu exista si motive pentru care s-ar fii putut face o a doua contestatie art. 320(3) cod proc. civ. nu este de ajuns probabil referindu-se strict la hot. jud. date in apel si nu in recurs... prin urmare o hot. jud. data in contestatie in anulare la hot. din apel se poate ataca cu recurs in timp ce o hot. data in contestatie la hot. din recurs nu ... aberanta situatia!!! :foottap:
romascanu a scris:

In spijinul punctului meu de vedere:

Contestaţie în anulare împotriva unei decizii pronunţate în contestaţie în anulare. Temei de drept - art.318 Cod procedură civilă. Inadmisibilitate
[ link extern ]


In acest caz, cererea respectiva nu indeplinea conditiile prevazute de lege pentru exercitarea caii extraordinare de atac a contestatiei in anulare : * .... Hotărârea contestată de către pârâtă, din punct de vedere procedural, deşi are caracterul irevocabil impus de cerinţele exprese ale dispoziţiilor art.317 teza I, nu îndeplineşte cerinţele aceluiaşi text de lege prevăzute în cea de-a doua teză, cu referire la motivele ce nu au putut fi invocate în apel sau recurs.
.....
Pe de altă parte, nici condiţia impusă de dispoziţiile art.320 alin.(3) din Codul de procedură civilă nu este îndeplinită, cu referire la calea de atac exercitată împotriva unei hotărâri date în contestaţia în anulare, în condiţiile în care textul invocat vizează o hotărâre ce soluţionează fondul cauzei ... *

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare - competenta Micaly Micaly Buna ziua A fost formulata contestatie in anulare (si introdusa legal la instanta care a pronuntat decizia) atat [b]impotriva deciziei[/b] cat si ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare admisa. rejudecare recurs craciunfcristian craciunfcristian buna ziua. am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in cazul.... prima hotarare a venit de la judecatoria buftea cu recurs la tribunalul ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare georgelgica georgelgica Mi s-a respins contestatie in anulare ca tardiva, desi m-am incadrat in termenul de depunere. Decizia atacata cu contestatie era irevocabila. Hotararea ... (vezi toată discuția)