avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatia in anulare - competenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatia in anulare - competenta

Buna ziua

A fost formulata contestatie in anulare (si introdusa legal la instanta care a pronuntat decizia) atat impotriva deciziei cat si impotriva sentintei pronuntate in acelasi dosar solutionat fond si recurs.
Care este instanta competenta sa judece Contestatia in Anulare impotriva Deciziei?
Care este instanta competenta sa judece Contestatia in Anulare impotriva Sentintei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 2 Noiembrie 2009
Contestatia in anulare se introduce la instanta a carei hotarare se ataca, potrivit art.319 alin.1 C.proc.civ.

Astfel, daca se ataca cu contestatie in anulare o decizie a Tribunalului sau a Curtii de apel atunci cererea se depune la Tribunal, respectiv la Curtea de apel.
Daca se ataca o sentinta data de catre Judecatorie, atunci contestatia se depune la Judecatorie.
Asa cum a precizat colegul freeelis, contestatia in anulare se introduce la instanta de judecata a carei hotarare se ataca! =D>
freeelis a scris:

Contestatia in anulare se introduce la instanta a carei hotarare se ataca, potrivit art.319 alin.1 C.proc.civ.

Astfel, daca se ataca cu contestatie in anulare o decizie a Tribunalului sau a Curtii de apel atunci cererea se depune la Tribunal, respectiv la Curtea de apel.



Sa presupunem ca a fost atacata o sentinta a Tribunalului si o decizie a Curtii. Curtea a respins contestatia in anulare la decizie si a disjuns dosarul respectiv contestatia in anulare impotriva sentintei si l-a trimis la Tribunal pentru a fi solutionata contestatia de catre Tribunal.
Este legal? Ce cai de atac sunt impotriva acestei solutii?
Hotărârea dată în contestaţia în anulare este supusă aceloraşi căi de atac ca şi hotărârea atacată (art.320 alin.3 C.proc.civ.). Astfel, practic hotărârea pronunţată într-o contestaţie în anulare obişnuită va putea fi atacată cu recurs numai dacă pe calea contestaţiei s-a atacat o hotărâre pronunţată în ultimă instanţă sau o decizie a instanţei de apel.
Pentru freeelis
In primul rand va multumesc pentru postare..
Hotărârea dată în contestaţia în anulare este supusă aceloraşi căi de atac ca şi hotărârea atacată (art.320 alin.3 C.proc.civ.).


Prin contestatia in anulare am atacat si sentinta S pronuntata (Tribunal) si decizia D pronuntata in recurs (Curte de Apel - prin care a fost respins recursul ca nefondat) 317 si 318 Cpc

Astfel, practic hotărârea pronunţată într-o contestaţie în anulare obişnuită va putea fi atacată cu recurs numai dacă pe calea contestaţiei s-a atacat o hotărâre pronunţată în ultimă instanţă sau o decizie a instanţei de apel.


Contestatia in anulare a fost introdusa la Curtea de Apel.
Curtea de Apel a respins Contestatia in anulare la D si a trimis dosarul respectiv contestatia in anulare impotriva sentintei S la Tribunal pentru a fi solutionata contestatia de catre Tribunal. Tribunalul urmeaza sa judece Contestatia si sa pronunte o decizie (DC)? Cu ce poate fi atacata decizie? Recurs?

Imi pare rau....nu am inteles aspectele teoretice de mai sus...

Alte discuții în legătură

Care este calea de atac împotriva unei hotãrâri pronunþate într-un litigiu de muncã? rosiorilor rosiorilor Intr-un litigiu de munca privind contestatie la o decizie de concediere care a fost intridusa la tribunal, hotarirea tribunalului este supusa apelului sau ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare vichi_90 vichi_90 Buna ziua tuturor va rog daca ma poate lumina cineva: - tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut - curtea de apel a judecatrecursul - am ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare shhomerul shhomerul contestatia in anulare in baza art. 320(3) cod procedura civila se mai poate face pentru motivele date de art. 317 si art. 318 cod procedura civila? (vezi toată discuția)