avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestatie in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestatie in anulare

Buna ziua tuturor
va rog daca ma poate lumina cineva:
- tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut
- curtea de apel a judecatrecursul - am pierdut
- am formulat contestatie in anulare si din nou - am pierdut
- se poate formula recurs la contestatia in anulare?
- daca da, cine judeca recursul? ICCJ sau tot curtea de apel?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 16:50, 19 Iulie 2011
Buna ziua,

art. 320 alin. 3 C.pr.civ - hotararea data in contestatie se poate ataca cu aceeasi cale de atac ca si hotararea impotriva careia s-a formulat contestatia.
Parerea mea este ca nu mai aveti deschisa calea recursului.

Avocat Boncu
da, poate fi atacata cu recurs. contestatia in anulare nu ati depus-o la tribunal? curtea de apel este competenta in a solutiona recursul.
Contestatia in anulare impotriva carei hotarari ati depus-o? ... cea a instantei de fond sau ce a instantei de recurs?
Buna seara
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Contestatia in anulare am depus-o la Curtea de Apel dar in motivare am formulat-o atat impotriva sentintei Tribunalului cat si a Deciziei Curtii de Apel. Nu s-a redactat inca decizia Curtii de Apel de respingere a contestatiei, dar am vazut pe portal ca aceasta a fost respinsa ca nefondata. Ce sa va spun, motive am destule, contestatia am intemeiat-o in drept art. 317 alin. 1 pct. 1, alin. 2, art. 318, art. 322 pct. 2 si 6 Cod proc. civ.
Mai pot face ceva?
Va multumesc.
Art.322 pct.2 si 6 C.proc.civ. nu se aplica contestatiei in anulare .. acesta constituie motiv de revizuire.
Ati cam amestecat lucrurile ... trebuia sa atacati separat fiecare hotarare pronuntata ... daca contestatia in anulare s-a solutionat la Curtea de Apel atunci nu mai aveti posibilitatea sa atacati cu recurs decizia acestei instante, intrucat hotararea atacata este irevocabila.

Alte discuții în legătură

Care este calea de atac împotriva unei hotãrâri pronunþate într-un litigiu de muncã? rosiorilor rosiorilor Intr-un litigiu de munca privind contestatie la o decizie de concediere care a fost intridusa la tribunal, hotarirea tribunalului este supusa apelului sau ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare rosiorilor rosiorilor Sunt din Braila. La o hotarare a tribunalului Braila privind un litigiu de munca, am formulat recurs la Curtea de Apel Galati. In luna septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Cale de atac simo79 simo79 Buna seara si La multi ani! am nevoie de un raspuns din partea dvs. din nou . Ce cale de atac poate fi urmata in cazul unei decizii civile irevocabile ... (vezi toată discuția)