buna ziua. am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in cazul.... prima hotarare a venit de la judecatoria buftea cu recurs la tribunalul bucuresti. recursul a fost respins ca nefondat iar acum ei l-au atacat cu o cerere in anulare admisa de catre tribunal.
1. cererea a fost admisa cu anularea deciziei date de catre tribunal
2. e cazut sa-mi angajez din nou un avocat? judecarea fiind considerata ca un recurs?
3. anularea deciziei suspenda si executarea hotararii?
4. ce cale de atac am asupra acestei cereri de anulare.
Conform NCPC hotararile definitive pot fi atacate cu contestatia in anulare,in conditiile precizate la art.503.Contestatia in anulare se introduce in termen de 15 zile,la instanta a carei hotarare se ataca si se solutioneaza de urgenta si cu precadere fiind supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata.
Pentru acest demers aveti nevoie de avocat.
Mult succes!
Daca s-a admis contestatia in anulare, inseamna ca se va judeca din nou recursul.
Numai dvs personal puteti aprecia daca aveti sau nu nevoie de ajutorul specializat al unui avocat.
In principiu, recursul nu suspenda executarea hotararii, decat daca partea interesata cere acest lucru, plateste cautiunea si dispune instanta suspendarea.
Nu veti avea nicio cale de atac ordinara impotriva deciziei care se va pronunta in recurs.
În conformitate cu art. 24 Noul Cod de procedură civilă dispoziţiile noului cod de procedură se aplică numai proceselor şi executărilor silite începute după intrarea acesteia în vigoare. Procesele în curs de judecată precum şi executările silite începute sub legea veche rămân supuse şi se judecă sub imperiul dispoziţiilor vechiului cod de procedura civila. art. 25 Noul Cod de procedură civilă.
În conformitate cu art. 317 Cod de procedură civilă cu aplicabilitate şi la cauza dumneavoastră, prevede că hotărrile irevocabile pot fi atacate cu contestaţie în anulare pentru următoarele motive:
1. nu a fost respectată procedura de citare a părţilor
2. hotărrea a fost dată cu încălcarea dispoziţiilor de ordine publică privitoare la competenţă
art. 318 C.proc.civ - când dezlegarea pricinii este rezultatul unei greşeli materiale sau sa omis a se cerceta vreunul din motivele de modificare sau de casare .
Contestaţia se judecă de urgenţă şi cu precădere - art. 320 C. proc. civ.
Instanţa poate suspenda executarea hotărrii a cărei anulare se cere, sub condiţia depunerii unei cauţiuni - art. 319 . p.civ.
Da este necesar a vă angaja un avocat. Recomandarea mea ar fi de a apela tot la avocatul care după cum se poate observa va aparat cu succes.
Contestatia in alulare este o cale extraordinara de atac şi ultima cale internă de atac, după care doar la CEDO mai puteţi apela.
din cate am inteles eu : ei nu s-au prezentat la recurs si nu au platit timbru fiind siguri ca pot ataca decizia in cerere de anulare...deci au lungit in mod deliberat procesul.
acum au cerut o anulare a recursului facut de ei (la care nu s-au prezentat) si din cauza unei :1 proceduri de citare......
2. incalcare a dispozitiilor publice , eu as putea pierde procesul(suma de bani datorata de ei)?.
va multumesc pentru raspunsuri.
p.s o hotarare executorie irevocabila nu inseamna ca nu mai poate fi atacata ???