eugen82 a scris:
M-am lovit si eu de o situtie similara in care o hotarire irevocabila ( in cazul meu recurs dar fara drept de apel) a fost solutionata cu incalcarea dreptului la un proces echitabil , atit o neregularitate procedurala ca in cazul dvs. cit si privind "cercetarea motivelor". dar nu m-am incadrat nici in 317 nici in 318 si am formulat contestatie in anulare in temeiul art.13 al Conventiei, ceea ce este mai complicat si chiar ma gindeam sa deschid un subiect de discutie pe aceasta tema dar nu stiu pe care forum ar fi mai bine.
Este o neregula serioasa cu c.pr.civ. si nici exceptia neconstitutionalitatii art.317 si 318 nu prea poate fi invocata pentru ca este o omisiune, vid legislativ, or Curtea Constitutionala nu se pronunta decit asupra constitutionalitatii unor articole de lege nu asupra omisiunilor si nici nu completeaza legi.
Voi reveni, alte pareri?
:) Niciodata dupa recurs nu exista apel :) . Dar dvs totusi ati avut o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva in urma recursului , cum este cerinta codului de procedura civila . In cazul de fata , expus de mine , hotararea instantei de fond este definitiva .. deci nu este in recurs sau apel .
Neregula este in aberatia care a fost instituita prin Legea 202/2010 la unele plangeri contraventionale , cum ca hotararea instantei de fond ( judecatoriei) este definitiva . Cam asta ar fi exceptia de neconstitutionalitate . :)