avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate PopaAlinaMaria

Activitate PopaAlinaMaria

Daca durata maxima de lucru este de cel mult 48 h pe saptamana , atunci este legal sa pontez , in mod constant, cu 8h si sambata? Timpul de lucru fiind egal distribuit 6 zile pe saptamana cu 8 h pe zi. Multumesc.
Răspuns la discuția Impozit dividende 2016
Stiu ca dividende se dau daca exista profit, si nu m-am gandit la vreo compensare, doar vream sa mi se confirme (fiindca am citit in lege care sunt veniturile pt. care se retine impozit la sursa, printre care si veniturile din dobanzi) daca si la acest tip de venituri trebuie ca societatea sa retina impozit pt. a-l plati la stat.
Răspuns la discuția Impozit dividende 2016
Dar daca societatea a fost creditata de catre unul dintre asociati si acum datoreaza dobanzi asociatului, tot la fel se impune impozitarea cu 5% (ca in cazul dividendelor) sau cu 16%; si se retine la sursa impozitul?
In noul Cod Fiscal 2016 privind impozitul pe dividende, se face referire doar la relatiile dintre persoanele juridice romane.
Eu am urmatoarea situatie:
persoana juridica romana (societatea comerciala) distribuie dividende unor persoane fizice care detin 50 % parti sociale, respectiv 25% si 25% - fiind de fapt 3 asociati.
Care va fi impozitul aplicat? 5% sau 16%; si daca se retine la sursa?