Buna ziua , rog pe cineva din domeniul juridic daca e posibil sa raspunda la o intrebare legata de angajarea unui absolvent. Doresc sa angajez o absolventa de postliceal al promotiei 2016 ( diploma de licenta obtinuta in august 2016) , incepand cu 1 iulie 2017. Persoana respectiva este in prezent in somaj , a avut un contract de munca pe durata determinata pana in noiembrie 2014 , urmata de cateva luni de somaj care a fost suspendat in 2015 de concediu cu indemnizatia pe perioada de 2 ani pentru cresterea copilului pana in februarie 2017.Din februarie 2017 persoanei i se prelungeste somajul care i-a mai ramas pana in august . Nu este inregistrata la ITM ca si absolventa . Functionarii de la agentia pt somaj dau raspunsuri imprecise ( unii spun ca da , altii ba) .Ma refer aici la faptul daca e sau nu posibil sa primesc subventia de 900 lei pt ca angajez o absolventa pe durata nedeterminata pe un post nou creat. Multumesc !
Buna ziua , doresc sa pun si eu o intrebare . Sunt medic de familie si am angajate doua asistente medicale pe durata nedeterminata , una din asistente isi va inceta contractul de munca prin acordul partilor in curand. Intrebarea e daca postul eliberat trebuie anuntat la ITM ca fiind vacant ? as dori sa desfiintez acest post , cum se procedeaza? Multumesc .
Va rog sa imi raspundeti in acest caz , impozitul pe venit al cabinetului cine trebuie sa il plateasca? Medicul e angajat cu un salariu fix .Suma virata de casa de asigurari va fi intr-un subcont al contului cabinetului la care am acces atat eu ca reprezentant legal cat si medicul angajat . Eu trebuie sa anunt la ANAF ca sunt in concediu medical si ca sunt inlocuita de alt medic? Am intrebat la ANAF si mi s-a spus sa depun o cerere ca merg in concediu medical si ca voi fi inlocuita de alt medic ca sa nu platesc impozit pe aceasta perioada .Daca depun o asfel de cerere inseamna ca imi suspend activitatea cabinetului ? Casa de Asigurari mi-a zis ca nu pot sa suspend activitatea cabinetului ca atfel pierd contractul cu casa de asigurari .Medicul angajat va lucra cu CIF-ul meu .Cum nu voi figura cu venit ca reprezentant legal al cabinetului daca intra banii virati de casa de asigurari pe CIF-ul meu pe aceasta perioada ? eu stiu ca impozitul se plateste pe CNP , la fel si concediu medical. Va rog sa ma lamuriti pentru ca am primit tot felul de pareri si de sfaturi si nu stiu cum e bine .
Buna ziua , as dori va rog un raspuns la intrebarea mea. Sunt medic de familie la cabinet medical individual ca persoana fizica autorizata , in relatie contractuala cu casa de asigurari. Din data de 1 mai 2012 voi intra in concediu maternal ( cele 126 de zile) .Intrebarea mea este daca in timpul acestul concediu (cele 126 de zile ) am voie sa obtin venituri impozabile , adica cabinetul meu nu isi va suspenda activitatea , va fi un alt medic inlocuitor pe aceasta perioada pe care il voi angaja cu contract de munca .Venitul cabinetului va fi in contul meu sau nu? multumesc .