adelanaghi a scris:
Buna ziua , as dori va rog un raspuns la intrebarea mea. Sunt medic de familie la cabinet medical individual ca persoana fizica autorizata , in relatie contractuala cu casa de asigurari. Din data de 1 mai 2012 voi intra in concediu maternal ( cele 126 de zile) .Intrebarea mea este daca in timpul acestul concediu (cele 126 de zile ) am voie sa obtin venituri impozabile , adica cabinetul meu nu isi va suspenda activitatea , va fi un alt medic inlocuitor pe aceasta perioada pe care il voi angaja cu contract de munca .Venitul cabinetului va fi in contul meu sau nu? multumesc .
Profesia de medic, ca profesie liberala, poate fi exercitata si in cadrul cabinetului medical individual,ca in cazul dvs.(nu este nevoie sa fiti PFA)
Dvs. aveti statutul de medic titular in cabinetul respectiv,reprezentant legal al cmi in raport cu autoritatile.
1.
Acest cabinet individual realizeaza venituri din diferite surse,principala fiind din
servicii medicale prestate in baza contractului incheiat cu casa de asigurari de sanatate ori cu alte persoane fizice sau juridice.
Veniturile astfel realizate se inregistreaza pe cabinet,nu pe numele dvs deci dvs. personal nu veti figura cu venit pe perioada in care va veti afla atat in concediu maternal(126zile)cat si in perioada concediului pt. crestere copil,in situatia in care doriti sa angajati un medic care sa va preia praxisul in acea perioada si sa nu suspendati activitatea cabinetului.
2.Aveti grija insa sa incheiati din timp cu Casa de Sanatate si Conventia de Inlocuire pt. medicul angajat,in cf. cu normele de aplicare a "COCA"