avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cabinet medical individual - medic cu activitate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cabinet medical individual - medic cu activitate suspendata pentru CIC

Avem o situatie interesanta. Un cabinet medical individual care e incadrat la profesii liberale(medic dentist) are angajat un alt medic cu carte de munca. Medicul titular al CMI intra in CIC. Cabinetul functioneaza prin medicul angajat in timp ce medicul titular are depusa la Colegiul medicilor , la finante si Asco cererea de suspendare a activitatii. Este in contradictie faptul ca medicul titular primeste indemnizatia CIC calculata conform legii cu faptul ca cabinetul functioneaza si s-au depus declaratiile in vederea stabilirii impozitului pe profit. Acestea in conditiile in care medicul titular are activitatea suspendata pt ingrijire copil iar medicul angajat lucreaza in respectivul cabinet.
Va rog sa ma lamuriti daca se poate.

Dorin
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:50, 11 Mai 2016
Eu nu cad nici o problema,cabinetul poate functiona prin medicul angajat chiar daca titularul este in CIC.
Multumesc de raspuns. Asa am procedat la acea data la indicatiile celor de la Finante si ASCO si mi se pare logic sa poata functiona cabinetul chiar daca titularul este in CIC. Doar ca acum avem control de la finante si se leaga de treaba asta , de ce apare cu activitate (depunere de declaratii pe 2010 pt impozit pe venit) daca sotia are activitatea suspendata la Colegiul medicilor(suspendare depusa la acea data si la ASCO si la Finante). Contabila noastra nu are o parere clar argumentata pe lege, cei de la Finante de la control consulta pe cei de la Metodologie de la ei si nu au ceva care sa clarifice problema. Va rog sa ma ajutati daca aveti vreo explicatie pe articol de lege pentru situatia de fata. Logica mea spune ca daca administratorul unei firme intra in CIC si firma are angajati, nu e cazul sa inceteze activitatea firma (sa-i concedieze pe angajati) doar pt faptul ca administratorul primeste indemnizatie pentru CIC. Pentru incasarile si cheltuielile facute pe cabinet se plateste la final impozit pe profit(oricum anul a fost incheiat pe minus).
Multumesc anticipat.
Dorin
Se suspenda numai activitatea persoanei care intre in CCC , nu si activitatea societatii ... trebuie sa se faca distinctie intre cele doua calitati .. se face confuzie intre realizarea de venituri ca persoana fizica si obtinerea de venituri pe c.m.i.
Trebuie asa cum vi s-a spus si mai sus ,trebuie sa se faca distinctie intre persoana fizica autorizata sau SRL in care activeaza cu activitate medicala cabinetul medical si persoana fizica care este in concediu,cu atat mai mult cu cat are angajati.Daca cabinetul nu ar lucra d e unde s-a realiza veniturile pentru plata impozitelor si creantelor bugetare.Este normal sa depuneti declaratii si ceea ce se impune in conditiile in care cabinetul functioneaza si societatea nu este supendata.

De acord, doar ca cei de la finante nu vor sa priceapa lucrul acesta. Cred ca se leaga (din spusele contabilei) de faptul ca declaratiile de venit apar pe CNP-ul sotiei nu pe CIF-ul cabinetului CMI. Dansii spun ca asa se inregistreaza la ei in baza de date la CMI-uri pe CNP nu CIF. Cred ca e o falsa problema creata de lipsa unei proceduri clare. O sa vedem maine cand trebuie sa dea verdictul final.

Alte discuții în legătură

Concediu si indemnizatie de maternitate - cabinet medical individual adelanaghi adelanaghi Buna ziua , as dori va rog un raspuns la intrebarea mea. Sunt medic de familie la cabinet medical individual ca persoana fizica autorizata , in relatie ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual ContSters50047 ContSters50047 ce act normativ reglem desfiintarea unui cabinet medical individual - ce etape se parcurg ? probabil ca trb sa vand intai spatiul din patrimoniu , ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate administrator cmi doringhent doringhent este in contradictie faptul ca administratorul CMI este in concediu de maternitate cu faptul ca cabinetul are angajat medic care continua activitatea si anul ... (vezi toată discuția)