avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cabinet medical individual - medic cu activitate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cabinet medical individual - medic cu activitate suspendata pentru CIC

Avem o situatie interesanta. Un cabinet medical individual care e incadrat la profesii liberale(medic dentist) are angajat un alt medic cu carte de munca. Medicul titular al CMI intra in CIC. Cabinetul functioneaza prin medicul angajat in timp ce medicul titular are depusa la Colegiul medicilor , la finante si Asco cererea de suspendare a activitatii. Este in contradictie faptul ca medicul titular primeste indemnizatia CIC calculata conform legii cu faptul ca cabinetul functioneaza si s-au depus declaratiile in vederea stabilirii impozitului pe profit. Acestea in conditiile in care medicul titular are activitatea suspendata pt ingrijire copil iar medicul angajat lucreaza in respectivul cabinet.
Va rog sa ma lamuriti daca se poate.

Dorin
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:50, 11 Mai 2016
doringhent,

Prietena mea care, medic este in aceeasi situatie ca si sotia d-voastra.In perioada 2011-2012 a fost in CIC , dupa 3 luni a trebuit sa faca hartie pentru intrarea in activitate la Colegiul medicilor,dar a ramas in continuare in CIC.La anaf i s-a spus de la ghiseu ca daca plateste impozit pe venit care ar fi problema?!Banuiesc ca nu se pricepea dna respectiva.
Are medic angajat cu mult inainte de 2011.La sfarsitul 1 an de CIC cei de la ASCO au cerut hartie cum ca reia activitate ,nu a stiut cum sa procedeze,a facut o cerere pe proprie raspundere ca doar ea a fost in CIC.In activitate era CMI-ul prin angajatii lui.In fine nimeni nu a zis nimic la acea vreme.
Apoi am mers eu din proprie initiativa sa-i platesc taxa la anaf pt.pensie, iar in decembrie am fost sa intreb la anaf care sunt procedurile.Adica trebuie sa completez ceva sau nu.Prietena mea era plecata din tara si a trebuit sa fac eu demersurile.(Asta pana in sfarsitul lunii cand se intoarce) O functionara mi-a spus ca nu e corect ca nu se poate sa intre in CIC,nu am inteles la fel ca d-voastra.Mi s-a parut o aberatie sa ai un CF dar care nu te diferentiaza de un om care are pf si vinde legume sau orice altceva si ca toate se inregistreaza pe CNP.
Saptamana trecuta a primit de la la pensii o instiintare, pe care de fapt cica curtea de conturi o cere pt.ca ei nu au situatiile in ordine.Eu am mers ieri si am intrebat daca este o nelamurire cu cine trebuie discutat au spus ca la anaf,pensiile nu se mai ocupa de nimic?
Va rog daca ati rezolvat situatia si doriti sa impartasiti si cu mine ,mi-ar fi de folos!
S-au altcineva daca a trecut printr-o situatie asemanatoare!

Multumesc foarte mult!
Buna din nou
Am urmarit subiectul si pe aceasta pagina si pe o alta unde am postat si eu situatia mea asemanatoare.
In momentul de fata, pentru a putea beneficia de indemnizatie mi se cere sa suspend activitatea CMI, desi eu mai am angajate la cabinet.
La social mi s-a spus ca altfel, la controlul incrucisat cu finantele (care e pe CNP) mi se va retrage toata indemnizatia , deoarece incasarile cabinetului intra pe CNP. Tot ce pot sa-mi "ofere" este stimulentul de insertie.
De 2 luni incerc sa obtin un raspuns ce sa fac si cum sa fac ca sapot bebeficia de indemnizatie, fara a suspenda activitatea si fara a da oamenii afara de la locul de munca.
Poate cineva sa-mi dea o idee sau un sfat? Mentionez ca in urma cu 4 ani am fost in aceeasi situatie, dar atunci mi s-a acordat indemnizatia, fara asuspenda activitatea, doar cu o declaratie ca mi-am depus incetarea activitatii la Colegiul; Medicilor........acum????
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2016
roxa81, utilizator
Cel mai bine ar fi sa puneti intrebarea direct la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
am trimis deja un mail, dar nici de acolo nu am primit niciun raspuns....
Raspunsul il puteti primi in maxim 30 de zile de la inregistrarea solicitarii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu si indemnizatie de maternitate - cabinet medical individual adelanaghi adelanaghi Buna ziua , as dori va rog un raspuns la intrebarea mea. Sunt medic de familie la cabinet medical individual ca persoana fizica autorizata , in relatie ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual ContSters50047 ContSters50047 ce act normativ reglem desfiintarea unui cabinet medical individual - ce etape se parcurg ? probabil ca trb sa vand intai spatiul din patrimoniu , ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate administrator cmi doringhent doringhent este in contradictie faptul ca administratorul CMI este in concediu de maternitate cu faptul ca cabinetul are angajat medic care continua activitatea si anul ... (vezi toată discuția)