avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cabinet medical individual - medic cu activitate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cabinet medical individual - medic cu activitate suspendata pentru CIC

Avem o situatie interesanta. Un cabinet medical individual care e incadrat la profesii liberale(medic dentist) are angajat un alt medic cu carte de munca. Medicul titular al CMI intra in CIC. Cabinetul functioneaza prin medicul angajat in timp ce medicul titular are depusa la Colegiul medicilor , la finante si Asco cererea de suspendare a activitatii. Este in contradictie faptul ca medicul titular primeste indemnizatia CIC calculata conform legii cu faptul ca cabinetul functioneaza si s-au depus declaratiile in vederea stabilirii impozitului pe profit. Acestea in conditiile in care medicul titular are activitatea suspendata pt ingrijire copil iar medicul angajat lucreaza in respectivul cabinet.
Va rog sa ma lamuriti daca se poate.

Dorin
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:50, 11 Mai 2016
Fiind o situatie mai rar intalnita si neexplicata clar in legislatie cred ca cel mai competent raspuns il poate da Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru concediu crestere copil.
Valeriu, nu cred ca tine de AJPIS aceasta situatie intrucat se face confuzie intre veniturile c.m.i. si veniturile ca persoana fizica ....
Finantele considera ca veniturile CMi -ului produse de angajat revin sotiei ceea este corect ca ea are cabinetul si e normal sa beneficieze de venit in urma activitatii salariatului(anii in cauza au iesit pe pierdere...), ei suprapun cele 2 calitati de persoana fizica cu activitate suspendata si persoana fizica care are un angajat la CMI care produce venit. Aici nu e legea clara si nu spune ce trebuie sa faci sa fii in legalitate.
Registrul jurnal in care se fac inregistrarile de incasari si plati este pe CMI. Acesta sta la baza declaratiilor de venit care la finante se iau pe CNP nu pe CIF ca si la SRL. daca s-ar gasi reglementarea legala ca se pot epune pe CIF ar fi totul OK.
La AJPIS am fost sa ma interesez, am expus situatia si mi-au spus clar ca mingea e la Finante.
Daca apar venituri la ei, pe CNP-ul sotiei ei intra in procedura de recuperare a indemnizatiei pe motivul ca a obtinut alte venituri profesionale in perioada in cauza. Cand am depus actele pt CIC eu am explicat clar ca CMI-ul are angajat si va avea activitate dar nimei nu s-asesizat atunci nici de la AJPIS nici de la FINANTE.

In concluzie, nici cei de la Finante nici contabila,nici AJPIS-ul nu au inca o rezolvare.
Ca sa poti face declaratiile pe 2010-2012 trebuie revocata suspendareaceea ce inseamna ca indemnizatia de crestere copil trebuie anulata si returnata...

Astept idei si solutii in continoare.
Multumesc.
Dorin
am fost la ei si mi-au zis ca depinde de finante nu de ei
Incep sa vad o luminita la capatul tunelului.Daca tot a insistat freeelis pe ideea ca nu se face deosebire intre veniturile CMI si cele ale persoanei fizice... pana la urma m-am prins(sper sa se prinda si altii..) aici vad ca e portita sau golul de legislatie.
Toate documentele CMI de la chitantiere, registru jurnal, mijloace fixe, facturi sunt pe CMI deci pe CIF care reprezinta CMI-ul in raport cu organul fiscal.
De ce FINANTELE iau declaratiile de venit pe CNP cand aceste declaratii sunt in final oglinda documentelor CMI reprezentat fata de organul fiscal de CIF???
Daca Finantele iau declaratiile pe CNP nu se justifica CMI-urile, am opera ca fi profesii liberale doar cu buletinul.
Cred ca aice e nuanta care rezolva problema, sau va da de gandit legiuitorului.
Astept sustinere pt propuneri legislative....

Multumiri,
Dorin
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
doringhent, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu si indemnizatie de maternitate - cabinet medical individual adelanaghi adelanaghi Buna ziua , as dori va rog un raspuns la intrebarea mea. Sunt medic de familie la cabinet medical individual ca persoana fizica autorizata , in relatie ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual ContSters50047 ContSters50047 ce act normativ reglem desfiintarea unui cabinet medical individual - ce etape se parcurg ? probabil ca trb sa vand intai spatiul din patrimoniu , ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate administrator cmi doringhent doringhent este in contradictie faptul ca administratorul CMI este in concediu de maternitate cu faptul ca cabinetul are angajat medic care continua activitatea si anul ... (vezi toată discuția)