avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate Ovexx

Activitate Ovexx

Răspuns la discuția Contract de vanzare-cumparare nul
Imobilul a fost grevat dupa ce am devenit eu proprietar

Ce as avea de castigat daca il dau pe vanzator in judecata ?

Dl NOTAR justificand in ca eu am fost chior si nu am vazut un zoro la listele de plata
"pe langa actele ce au stat la baza contractului de vanzare cumparare intre mine (…Z) si …Y a trimis o nota tribunalului prin care scrie ca eu …Z am stiut de datorii si cam vazut la panou eronat in loc de atata adica mai putin cu un zero ceea ce nu este adevarat ( dl NOTAR a precizat sume pe care nu le stiu sunt la dosar). "
Listele de plata nici macar nu l-am vazut afisate

Pot revendica in acest proces ca vanzatorul meu sa plateasca datoria ?
Răspuns la discuția Contract de vanzare-cumparare nul
Da asa este Adriantot, totusi o actiune legala imotriva dl NOTAR nu se poate lua ?

Cunosc doar ca notarul trebuie sa intocmeasca actele in mod corect dupa lege, ce-ati fi vrut sa-mi spuneti ca eu "necunoscutul" sa-l verific pe notar sa vad daca aplica legea corect sau nu, dupa care sa-i platesc si onorarii ca mi-a facut un contract nul?

Y a vrut sa plateasca o parte din datorii dar asociatia a refuzat sa primeasca banii ( nu am o dovada clara scrisa in acest sens )

Nici mie nu a vrut sa-mi primeasca banii pentru plata cheltuielilor mele de intretinere si i-am cerut o dovada cum ca nu voi platii penalizari si am primit un angajament din partea asociatiei invocand procesul pe rol a lui X.

Asociatia a dat in judecata pentru datorii pe X in februarie 2009, datorii de 13333,02 ron cumulate in perioada ianuarie 2006 decembrie 2008 dupa cu sustine asociatia. Devin eu proprietar, X decedeaza si ma cheama solidar in instanta in noiembrie 2009, invocand art 20 alin. 3 din legea 230/2007, i-mi grefeaza CF-ul. Avocatul meu la Judecatorie ma apara nu fac calitate procesuala, am castigat prin respingerea de catre instanta a cauzei (in decizie nu apare cheltuielile de judecata ). Se face recurs de asociatie tribunalul cerand notarilor actele de intocmire a contractelor de vanzare cumparare, dl NOTAR pe langa actele ce stau la baza intocmirii contractului meu mai trimite si acea nota. Tribunalul decide ca nu sunt respunzator de cheluielile de intretinere a lui X in schimb contractele de vanzare cumparare le pune sub sactiunea nulitatii absolute conform legii, cheltuielile de judecata nu mi se da deoarece asociatiei nu se pote retine o culpa, si respinge recursul.

Pe baza acestui raspus asociatia ne citeza pe …X, pe …Y, pe mine (…Z) (si sotia) pentru anularea contactelor si revenirea la starea de dinaintea contractelor motiv pentru ca lipseste, la ambele contracte de vanzare cumparare, adeverinta de la asociatie. In citatie scrie ca pot sa merg si la un mediator pentru a solutiona cazul.

Asa cum am amintit subscrisa asociatia are ca presedinte si administrator, sot si sotie si au functionat asa de cand eu am cumparat apartamentul acest fat este nelegal conf legii si atunci actul doveditor ( adeverinta semnata de presedite si administrator ) cu datoriile, catre notar mai are valoare ?

Am eu certitudinea ca aceste datorii au existat ?

Sau si vanzatorul Y cat si NOTAR-ul cat si asociatia m-au fraudat prin acte ?

In instanta as avea de castigat sau numai de pierdut ?
Buna ziua
Ma numesc persoana ... Z
Eu am cumparat un apartament incheind un contract de vanzare cumparare la NOTAR cu persoana ...Y in anul 2009 la 31 iulie fara adeverinta de la asociatie, omisa de porsoana …Y. NOTARUL-ul m-a informat verbal doar ca in 4 luni de zile persoana …Y nu poate cumula datorii mai mult de 1400 ron
La un ALT_NOTAR ...Y cumparase apartamentul de la …X in 2009 luna martie (aprilie) intocmindu-se contract de vanzare cumparare fara adeverinta de la asociatie.
Obiectul contractului este un apartament in care a mai stat inainte de ...Y persoana ... X, ce a acumulat datorii la asociatie <<de 13333,02 ron cu penalizari cumulandui din anul 2006 ianuarie pana in 2008 decembrie>> dupa cum sustine asociatia in procesul cu X deschis in instanta in anul 2009 februarie. La momentul respectiv asociatia nu a grefat apartamentul si cum procesele se deruleaza greoi in tara asta din cante am aflat ...X a murit in toamna anului 2009, asociatia citandu-ma pe mine in ocombrie 2009 in procesul deschis lui …X pentru datoriile lui …X. Am castigat in prima instanta; am castigat si recursul ( pierzand toate cheltuielile de judecata) facut de asociatie, raspunsul tribunalului fiind ca nu fac parte procesuala iar contractele de vanzare cumparare sub sactiunea nulitatii absolute conform legii.
NOTAR-ul a facut un act nul din start pentru care nu poate fi luat la raspundere pe de alta parte in procesul cu …X pe langa actele ce au stat la baza contractului de vanzare cumparare intre mine (…Z) si …Y a trimis o nota tribunalului prin care scrie ca eu …Z am stiut de datorii si cam vazut la panou eronat in loc de atata adica mai putin cu un zero ceea ce nu este adevarat ( dl NOTAR a precizat sume pe care nu le stiu sunt la dosar).

Pe baza acestui raspus asociatia ne citeza pe …X, pe …Y, pe mine (…Z) pentru anularea contactelor si revenirea la starea de dinaintea contractelor motiv pentru ca lipseste, la ambele contracte de vanzare cumparare, adeverinta de la asociatie.
Actualmente la panou sunt afisate datorii de 10584 ron iar in actul doveditor anexata in citatia actuala datoria este de 1389 ron dar ceea ce apare in cererea de chemare in judecata, avocata asociatiei mentioneaza datorii cumulate de 13333,02 ron.
Asociatia are ca presedinte si administrator, sot si sotie si au functionat asa de cand eu …Z am cumparat apartamentul. Tot odata asociatia este implicata in mai multe procese deoarece catre furnizorul de energie ternica sunt datorii aproximztive de 230000 ron. Pana in anul 2010 poate si mai mult timp listele de plata afisate de la asociatie nu au nici semnatura nici ştampila asociatiei.
Eu la vremea respectiva in 2009 iulie nu am stiut de nici o datorie nici ca ar fii nici ca nu-ar fii pe de alta parte nu am cunoscut legea si ce acte trebuiesc la notar pentru intocmirea contractului.
Pentru ori ce detaliu va pot sta la dispozitie.
As dori o rezolvare sau sfaturi ce as putea face.