avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Activitate vald

Activitate vald

Răspuns la discuția recalculare
buna ziua,
multumesc de incurajare si sfat.Oricum nu vreau sa platesc nimic chiar si esalonat(cu toate ca pe ultima fisa am de plata 1400 ron ,adica cei 900 ron plus caldura ptr.noiembr.+dec.2011)pana nu ma lamuresc de unde provine aceea diferenta.Culmea este ca am cerut de la asociatie desfasuratorul ptr.caldura de acum (noiembr+dec.2011) si am constat ca tot noi din tot blocul avem cel mai mult de plata, in conditiile in care acelasi tip de apartament, chiar deasupra noastra are cu o suta de ron mai putin( adica ei au trecute cca.2300 unitati ,iar noi cca.3300 unitati).Am facut o gramada de calcule si chiar nu inteleg cum calculeaza, de unde iau unitatile ,de ce se raporteaza la unitati cand acum cateva zile cand am fost la ei spuneau ca iau in calcul cea mai mare valoare la caldura + 10 % +metri patrati daca apart.cu suma mare are mai putini metri patrati decat noi.Mentionez ca apartamentul de deasupra este tot pe pausal.
draga Elga,
imi spui ca nu am observat in fisa de calcul ca este un calcul estimat, pai cum sa inteleg cand nici acum in fisa pe luan dec.2011 nu scrie nicaieri de pausal ,apar doar niste unitati.La fel s-a intamplat si in lunile cu pricina, mai ales ca acel consum despre care vb.este asemanator cu cel din perioada contorizata(mentionez ca noi plateam lunar cea mai mare suma la caldura de pe coloana,iar acum cand am fost peste ei s-au balbiit si au spus ca de fapt nu faceau regularizarea daca nu insista presedintele asociatiei, eu ma intreb daca facem o impartire a sumei de 900 ron ,asta inseamna cam 225 ron /luna in conditiile in care noi am platit lunar cam 300 ron ptr.caldura .Oare cata caldura puteam consuma lunar ?525 ron?.Aceeasi intrebare am pus-o si lor , ma refer la firma de contoare, dar au justificat ca de fapt se calculeaza cu 10% mai mult decat toti locatari,nu doar decat cei de pe coloana).
inca ceva cum sa ma inteleg cu asociatia , cand ei habar nu au de calcul si ce trec aia in fisa fiecaruia aia incaseaza.Plus ca suma de 900 ron este adunata la caldura lunii decembrie,deci nu este un abuz? Nu trebuia sa-mi faca fisa separata ptr.regularizare, nu ar fi trebuit sa-mi trimita o notificare?
cei 900 ron sunt regularizari intre ce consum au estimat ei si cat ar fi trebuit sa-mi calculeze in regim pausal(acesti bani trebuiesc platiti catre asociatia de locatari, este vorba de energia termica , adica Radet care a fost achitata la vremea respectiva, problema mea este de ce vin cu aceste regularizari , dupa atata timp si daca au gresit ei , de ce trebuie sa platesc eu.)
Discuție recalculare
buna ziua,
in luna ianuarie 2011, am depus o notificare catre firma de repartitoare,notificare prin care instiintam ca renunt la repartitoarele de caldura, calcul agentului termic, facandu-se din 01.01.2011 in regim pausal.Incepand cu luna ianuarie , am platit agentul termic dupa fisa trimisa de cei de la societatea care montasera repartitoarele.In luna septembrie ,am constatat ca de fapt,ceea ce platisem era un consum estimat, ptr.ca societatea ratacise ceea hartie inregistrata la ei,eu avand pe copia mea ,nr.de inregistrare.In luna dec.2011, am primit de la ei o noua hartie cu asa zise regularizari ptr.perioada ian-aprilie 2011, cu o suma de 900 ron.Am fost la ei, sa intreb de ce acum aceste regularizari,care este vina mea ca nu au calculat ,la timpul respectiv corect,de ce nu s-au facut esalonari, insa raspunsul lor a fost unul sec,ba ca persoana care s-a ocupat a iesit la pensie, ba ca a insistat presedintele asociatiei de propietari, cert este ca ne-au spus sa revenim ca sunt sarbatori.Intrebarea mea este: exista temei legal sa vina cu aceste regularizari, dupa atata timp si daca da,suma nu ar fi trebuit esalonata?
multumesc anticipat,