avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Activitate Wolfman01

Activitate Wolfman01

am avea nevoie de cineva care sa ne indrume, sa ne spuna de unde sa incepem macar, pana la instanta poate mai sunt si alte cai de "constangere" a investitorului.....autoritatea nationala in constructii daca ne poate ajuta in vreun fel, etc. trebuie sa incepem de undeva ca altfel nu vom reusi sa rezolvam problema asta, dar trebuie sa stim care sunt pasii...
80% din apartamente au fost vandute de catre investitor direct cumparatorilor prin contracte de vanzare-cumparare intre pers fizice. 20% din apartamente au fost vandute de constructor care le-a dobandit de la investitor in contul prestatiei depuse in perioda de derulare a investitiei (este o practica obisnuita din cate am inteles). mai trebuie precizat un aspect interesant: investitorul era si actionarul majoritar al constructorului....se pare ca intre timp si-a vandut partile sociale, constructia a fost finalizata in 2008.
Multumesc pentru informatii, problema noastra este una mai delicata si anume:
-suntem un complex nou de 4 blocuri, avem asociatia de proprietari constituita deja.
-investitorul refuza predarea cartii tehnice a complexului pe motiv ca predarea a fost facuta intre el si constructor si ca urmare nu mai e cazul sa o faca si cu asociatia.
-dispunem de pompe de apa, pompe de tras apa din puturi de mare adancime, generator de curent, curte cu spatie de joaca copiii, etc....si mai ales de probleme legate de constructie unde anumite situatii apar (hidroizolatia proasta avem infiltratii in parcarea subterana, exfolierea finisajelor de fatada, etc) pentru care investitorul nu vrea sa dispuna repararea inainte de predare catre asociatie pe motiv ca a fost facuta predarea intre el si constructor.
Buna ziua,

Care este procedura si institutiile publice care sa se implice in procesul de preluare a spatiilor comune de catre asociatia de proprietari de la cel care a realizat investitia (persoana fizica)? Daca se poate cat mai detaliat pentru a putea intelege ce este de facut, de catre cine, termene, pers/institutii implicate...

Multumesc,