Sunt sef de serviciu intr-o institutie publica, deci functionar public. In subordinea mea se afla, cu o vechime in acest serviciu superioara vechimii mele, ocupand tot o functie publica, viitoarea mea sotie. Casatoria noastra ma plaseaza sub incidenta incompatibilitatii?
Sunt angajat cu durata determinata intr-o functie publica vacanta pana in data de 08.07.2012 cand persoana care a vacantat postul se intoarce la serviciu. Cu data de 01.06.2012 in cadrul aceluiasi birou se vacanteaza o alta functie pe o durata de doi ani. As putea ocupa aceasta functie, si daca da, in ce conditii?
Buna seara,
In urma revizuirii pensiei militare de serviciu in baza OUG nr.1 din 2011 mi-a fost stabilit un punctaj total de 48,14902 puncte, cu un punctaj mediu anual de 2,40745 puncte rezultand astfel o pensie bruta de 1765 lei. De la data trecerii in rezerva am lucrat in diferite firme IT timp de 9 ani si am realizat un punctaj anual de 21,25150 de puncte. Intentionez sa cer recalcularea pensiei in baza noii realitati. Ma puteti lamuri cum se va calcula noua pensie si care ar fi cuantumul acesteia?
Am inteles ca valoarea punctului de pensie lunar, pentru perioada de dupa 01.04.2001, se determina prin impartirea salariului brut inscris in carnetul de munca la salariul mediu brut pe economie. Ma puteti ajuta sa aflu care este valoarea salariului mediu brut pe economie in perioada 01.04.2001 - 31.12.2011?