avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate alex_83

Activitate alex_83

Răspuns la discuția Deducere TVA pentru PFA
Deocamdata nu, dar intentionez sa ma inregistrez (daca se poate sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, v-as fi mai mult decat recunoscator), dar intai as vrea sa stiu daca pot sa deduc TVA-ul pentru categoriile despre care am intrebat.

Multumesc!
Buna ziua,

Am rugamintea de a ma lamuri, daca se poate, cu privire la deducerea TVA-ului in cazul PFA care platesc impozitul la norma de venit (NU in sistem real).
In principal m-ar interesa sa stiu daca pot deduce TVA la o masina cumparata pe PFA ( de asemenea costurile de intretinere si mers cu masina: benzina, asigurari, service) si cheltuielile de renovare ale sediului profesional ( de exemplu: montare centrala termica, termopane, etc.).
In acest caz am nevoie de mentinerea unui jurnal vanzari-achizitii?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Norma PFA domeniu IT 2012
Va multumesc pentru raspuns, daca se poate, va rog sa ma lamuriti si cu problema Caen-ului principal, trebui sa il schimb pe cel actual 6201 cu 6202 sau 6203, sau pot ramane in stadiul actual si sa beneficiez in continuare de plata impozitului la norma?
Buna ziua,

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea problema, intrucat de anul acesta codul caen 6201 (obiecul principal de activitate al PFA-ului meu) nu se mai poate incadra la plata impozitului la norma, ci doar codurile caen 6202 si 6203 ( am aceste coduri ca obiecte secundare), pentru a beneficia de plata impozitului la norma de venit pentru anul 2012 este necesar sa-mi schimb obiectul principal de activitate sau pot beneficia si in cazul actual: 6201 principal si 6202, 6203 secundare?

Multumesc anticipat!