avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere TVA pentru PFA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere TVA pentru PFA

Buna ziua,

Am rugamintea de a ma lamuri, daca se poate, cu privire la deducerea TVA-ului in cazul PFA care platesc impozitul la norma de venit (NU in sistem real).
In principal m-ar interesa sa stiu daca pot deduce TVA la o masina cumparata pe PFA ( de asemenea costurile de intretinere si mers cu masina: benzina, asigurari, service) si cheltuielile de renovare ale sediului profesional ( de exemplu: montare centrala termica, termopane, etc.).
In acest caz am nevoie de mentinerea unui jurnal vanzari-achizitii?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alex_83 , utilizator 10:04, 24 Ianuarie 2012
Sunteti inregistrat platitor de tva?
Deocamdata nu, dar intentionez sa ma inregistrez (daca se poate sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, v-as fi mai mult decat recunoscator), dar intai as vrea sa stiu daca pot sa deduc TVA-ul pentru categoriile despre care am intrebat.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare jurnalul pentru cumparari si declaratia 300 LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o PFA platitoare de TVA, impozitata in sistem real si tin contabilitatea in partida simpla. Activitatea are codul CAEN 4791 si este pentru un ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor tva aduxx aduxx este adevarat ca un pfa neplatitor de tva nu poate sa scada cheltuieli din venit..nu poate deconta nimic? sau (sper) am fost doar prost informat?.....nu de ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara. declaratie vasile15 vasile15 Buna ziua!Doresc sa ma ajutati cu ceva informatii daca se poate... 1.Tocmai ce mi-am deschis un pfa,mentionez ca nu am contabil si doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)