este adevarat ca un pfa neplatitor de tva nu poate sa scada cheltuieli din venit..nu poate deconta nimic?
sau (sper) am fost doar prost informat?.....nu de alta dar am inceput sa culeg informatii abia de cateva zile....
Buna ,sunt PFA neplatitor TVA dar am depasit pe 2008 35000 E si voi deveni platitor TVA , asa am inteles . Asta inseamna ca o sa platesc la stat 19% inafara de impozitul de 16 % ? ce se va intampla cu banii de TVA ? platesc si raman statului sau voi primi la sfarsitul anului o parte inapoi? N-am habar de TVA deoarece pana acum nu s-a pus problema .Am un contract de prestari servicii cu o firma si primesc lunar ”salarul”. Va trebui sa-mi schimb facturierul ! RJIP ramane acelasi nu?Ma poate ajuta cineva si cu completarea Regisrului Jurnal de incasari si plati? E mai bine sa-mi caut un contabil?
Va trebui sa facturati cu tva, nu e nevoie sa schimbati facturierul pentru ca puteti sa faceti facturile si pe calculator, depinde cum va este mai usor.Trebuie sa va inregistrati lv administratie ca si platitor de tva prin depasirea plafonului si sa va ridicati certificatul de platitor de tva( decl.010).Puteti sa va deduceti tva-ul din achizitii.Se face o balanta intre tva de la achizitii si tva colectat.Diferenta care rezulta va fi de plata sau de recuperat, dupa caz.Daca achizitiile sunt mai mari decat vanzarile va fi tva de ecuperat.El ramane in sold, se reporteaza in celalalt trimestru si se adauga la cel din achizitiile trimistrului, si tot asa, va trebui sa depuneti trimestrial decl.300.Sper ca nu v-am ametit:stunned:
Pt.stabilirea tva se vor tine jurnale de cumparari si de vanzari.Numai bonurile de benzina sunt admise pentru deducerea tva-ului.Mai sunt destule de spus, probabil as putea sa va povestesc despre tva 10 pagini si n-as termina...mai invatati pe parcurs.
Trebuie sa schimbati facturierul, deoarece, devenind platitor de TVA, facturati cu TVA.
Da... in afara de impozit veti plati si TVA , cum ati specificat 19%.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Legat de tva.
Tudor.M
Buna seara. Am un pfa neplatitor de tva, impozitare e profit real. Am cateva intrebari care ma baga in dilema si rugamintea sa ma lamuriti daca se poate:
1) ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b
Tessy
As dori sa ma lamuriti cum se completeaza declaratia 392B in cazul urmator:
- PFA neplatitor de TVA, cu obiect de activitate comert, care nu vinde nimic pe ... (vezi toată discuția)