avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate FlorentinaHaituc

Activitate FlorentinaHaituc

buna seara,
o cunostinta vrea sa isi infiinteze o firma iar sediul social vrea sa il stabileasca in apartamentul unde locuieste, la parterul blocului. toti locatarii si-au dat acceptul pt acest lucru mai putin o persoana. se poate stabili sediul social al unei firme intr-un apartament daca nu are acceptul tuturor locatarilor blocului? care este actul normativ care reglementeaza aceasta situatie?
ªi în ipoteza în care nu am pe cine să trimit întrucât termenul nu îmi permite să găsesc o persoană disponibilă?
Mă regăsesc în următoarea situaţie şi aş aprecia dacă mi-ati putea oferi vreo sugestie.
Sunt implicată într-un litigiu pentru care s-a dispus realizarea unei experize. Expertul nominalizat de către instanţă nu m-a citat printr-o scrisoare recomandată cu confirmare de primire ci printr-o simplă scrisoare. Menţionez că primirea acestei scrisori a avut loc cu doar o zi înainte de experiza de la faţa locului. Se consideră în acest caz că procedura de citare a fost legal efectuată? Iar în ipoteza în care, aducându-i la cunoştiinţă executorului că termenul nu este unul rezonabil, acesta refuză stabilirea unei alte date pentru efectuarea expertizei, este posibil să cer schimbarea acestuia? ªi ce s-ar întâmpla dacă expertul, neîntelegând imposibilitatea mea de a ajunge, efectuează totuşi expertiza? Acel raport nu este lovit de nulitate? Iar raportul de expertiză nu ar fi trebuit să fie însoţit de confirmarea de primire?
Mulţumesc anticipat!