avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate bilex

Activitate bilex

Buna ziua.Doresc să știu cine poate sa fie tras la răspundere în problemă pe care o întâmpină mama mea.A depus o cerere de pensionare la limita de vârstă către statul Italian pe 18.11.2021 la CNPP Satu Mare biroul pensii internaționale,ea fiind pensionara aici în România de câțiva ani..Pe lângă faptul absolut înjositor că la Satu Mare la pensii internaționale depunerea actelor și relațiile cu publicul se face afara pe treptele instituției,pe tot parcursul anului 2022 când a fost sa se intereseze de cerere singurul răspuns primit a fost că trebuie să aștepte comunicarea din partea autorităților Italiene.Saptamana aceasta când a fost din nou până acolo am sfatuit-o sa ceara și un număr de înregistrare sa ne putem interesa telefonic despre ce se întâmplă.A primit de acolo ultima nota din dosar datată în 22.03.2022 in care instituția Italiana cere ca și complectare încă trei formulare.Cine poate fi tras la răspundere și în ce mod pentru această lipsă de nepăsare totala și neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu ale funcționarilor publici???
Caz concret:
Daca ii montez un sistem de supraveghere video unei cunostinte in curtea casei proprii exista vreo problema legala??
Sau aceste sisteme indiferent daca e vorba de persoane fizice sau juridice trebuie sa fie instalate numai de catre o firma autorizata???
Buna ziua.
As dori sa stiu daca pe o proprietate privata pot fi instalate sisteme de supraveghere video de catre persoane neautorizate in acest sens si daca imaginile inregistrate de acestea pot fi folosite ca si probe.
Multumesc.