avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... legalitatea instalarii camere video pe proprietate ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

legalitatea instalarii camere video pe proprietate privata

Buna ziua.
As dori sa stiu daca pe o proprietate privata pot fi instalate sisteme de supraveghere video de catre persoane neautorizate in acest sens si daca imaginile inregistrate de acestea pot fi folosite ca si probe.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:10, 6 Ianuarie 2012
Pe proprietatea privata pot fi instalate sisteme de supravechere video de către proprietarul respectivului imobil/incinta.

La cine va referiti cand spuneti „persoana neautorizata”?
Sistemele de supraveghere video se monteaza de firme autorizate conform legii.
Dicutia daca ar putea constitui sau nu probe inregistrarile este foarte complicata.
Este mai usor de sustinut ca ar consitui probe...
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Caz concret:
Daca ii montez un sistem de supraveghere video unei cunostinte in curtea casei proprii exista vreo problema legala??
Sau aceste sisteme indiferent daca e vorba de persoane fizice sau juridice trebuie sa fie instalate numai de catre o firma autorizata???
Puteti sa ii instalati, aveti grija sa supravegheze doar curtea nu si proprietatea alaturata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)
Montare camere video tullio tullio Buna ziua, Pot monta un sistem de supraveghere cu 3 camere video care sa supravegheze curte mea, daca nu sunt autorizat in acest domeniu???Risc o incalcare a ... (vezi toată discuția)