avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Supraveghere video curte + interior casă în scopul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Supraveghere video curte + interior casă în scopul identificării hoților care pot pătrunde pe proprietatea mea, pentru a putea prezenta poliției imaginile. Voi informa că spațiul este supravegheat video, mai trebuie să fac ceva?

Salut,
Vreau sa supraveghez DOAR curtea mea si DOAR interiorul casei (intrare, holuri, living) strict pentru uz personal si pentru identificarea hotilor care vor patrunde pe proprietatea mea si prezentarea imaginilor la politie.

Voi monta singur camere care vor supraveghea STRICT curtea mea, nu si a vecinilor, nu a spatiului public (strada).
Voi monta panouri pentru avertizare ca spatiul este supravegheat video.
Imi voi informa vizitatorii necusnoscuti, ca si interiorul casei este supravegheat in holuri si daca nu isi dau acordul, pot sa nu ii primesc in interiorul casei.....nu ma deranjeaza aspectul asta.

Nu doresc sa cumpar serviciile si sistemul de supraveghere video a unei firme de paza.
Doresc sa pot prezenta imaginile politiei pentru identificarea hotilor care mi-au intrat in curte si/sau casa, sau eventual a vecinilor care isi arunca gunoaiele in curtea mea sau a vecinilor care imi tot fura lemnele din curte iarna, pentru a depune ulterior plangere la politie in urma imaginilor...din curtea mea.

Intrebarea este: tot ce-am prezentat pana acum este legal ? daca nu, ce trebuie sa mai fac ?

Multumesc frumos,
Viorel
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:56, 22 August 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
In contextul celor mentionate in link-ul respectiv, politia poate sa nu tina cont de inregistrarile video pe care le puneti dvs. la dispozitie deoarece nu v-ati incadrat in prevederile legale si inregistrarile dvs. pot fi atacate in instanta de judecata.
Instalarea sistemului de supraveghere video trebuie facuta in baza unui contract de prestari servicii de catre o firma autorizata care sa va dea garantii.
am citit deja linkul mentionat, inainte de a posta intrebarea, si am postat-o pentru ca parerile erau in contradictoriu si practic nu am inteles cine avea dreptate.

deci singurul mod de a folosi imagini video in instanta impotriva unui hot e ca imaginile sa fie facute in baza unui contract cu o firma autorizata ?
nu mai exista alta varianta ?

Viorel
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Strict pentru situatia descrisa de dvs, nu vad nicio problema sa va montati singur camera si sistemul si tot ce trebuie. Da, este adevarat ca exista o legislatie explicita privind montajul acestor sisteme de supraveghere in anumite alte conditii, insa din punctul meu de vedere, nu face obiectul particular al situatiei de fata. Alminteri s-ar ajunge la situatii absurde.
Legea 333 spune clar ca instalarea de persoane neautorizate este infractiune. La fel si lipsa unui proiect tehnic.

trandafir2 a scris:

Strict pentru situatia descrisa de dvs, nu vad nicio problema sa va montati singur camera si sistemul si tot ce trebuie. Da, este adevarat ca exista o legislatie explicita privind montajul acestor sisteme de supraveghere in anumite alte conditii, insa din punctul meu de vedere, nu face obiectul particular al situatiei de fata. Alminteri s-ar ajunge la situatii absurde.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti sigur, ati parcurs in totalitate legea 333 cu modificarile aferente?!?
Aceasta lege reglementeaza activitatea de paza si garda de corp. Ea nu obliga cetatenii care vor sa detina un sistem de supraveghere video a spatiului lor privat sa contracteze o prestatie de servicii!
Ea nu se aplica in cazul unei proprietati individuale lambda!
Utilizatorul are dreptul sa-si instaleze un sistem de supraveghere video care vizeaza strict proprietatea sa, in + face si demersul de a avertiza (panouri fizice) amatorii de acte represibile. Bineinteles ca aceasta instalare daca este supusa aprobarii si inregistrarii la politia locala (in vederea controlului respectului dreptului la viata privata al vecinilor si utilizatorilor spatiului public) devine legala.
Acest lucru nu inseamna insa ca inregistrarile pot fi folosite in instanta

Alte discuții în legătură

Montare camere video tullio tullio Buna ziua, Pot monta un sistem de supraveghere cu 3 camere video care sa supravegheze curte mea, daca nu sunt autorizat in acest domeniu???Risc o incalcare a ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video, intrare in legalitate Eduard1 Eduard1 Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord . Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot ... (vezi toată discuția)