avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Supraveghere video curte + interior casă în scopul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Supraveghere video curte + interior casă în scopul identificării hoților care pot pătrunde pe proprietatea mea, pentru a putea prezenta poliției imaginile. Voi informa că spațiul este supravegheat video, mai trebuie să fac ceva?

Salut,
Vreau sa supraveghez DOAR curtea mea si DOAR interiorul casei (intrare, holuri, living) strict pentru uz personal si pentru identificarea hotilor care vor patrunde pe proprietatea mea si prezentarea imaginilor la politie.

Voi monta singur camere care vor supraveghea STRICT curtea mea, nu si a vecinilor, nu a spatiului public (strada).
Voi monta panouri pentru avertizare ca spatiul este supravegheat video.
Imi voi informa vizitatorii necusnoscuti, ca si interiorul casei este supravegheat in holuri si daca nu isi dau acordul, pot sa nu ii primesc in interiorul casei.....nu ma deranjeaza aspectul asta.

Nu doresc sa cumpar serviciile si sistemul de supraveghere video a unei firme de paza.
Doresc sa pot prezenta imaginile politiei pentru identificarea hotilor care mi-au intrat in curte si/sau casa, sau eventual a vecinilor care isi arunca gunoaiele in curtea mea sau a vecinilor care imi tot fura lemnele din curte iarna, pentru a depune ulterior plangere la politie in urma imaginilor...din curtea mea.

Intrebarea este: tot ce-am prezentat pana acum este legal ? daca nu, ce trebuie sa mai fac ?

Multumesc frumos,
Viorel
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:56, 22 August 2018
Recitiți cu atenție legea. Prima jumătate reglementeaza paza. Cel mai sigur sa întrebe la IJP Serviciul Ordine Publica .. Chestia cu nu trebuie e susținută de multi meseriași amatori care instalează ilegal si de multe ori la negru sisteme de securitate.



{ ~ interventie moderator - mesajele imediat anterioare nu se citeaza ~ }
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
trandafir2, moderator
nu puneti cartele. ii veti aviza pe hotii sa-si acoperea fata? in situatia data este o instalatie facuta in ambient strict intim, strict personal, asa ca nu va faceti griji. inregistrarile constituie dovezi, dar politia nu poate fi obligata sa tina cont de ele. oricum d-voastra le puneti la dispozitie in caz ca denuntati o patrundere no autorizata in proprietatea d-voastra
Se confunda obligativitatea avizarii unor proiecte cu existenta unui proiect si executia lui de persoane autorizate. Legea nu diferentiaza persoanele fizice de cele juridice. Se considera infractiune montarea unui sistem, chiar la tine acasa, fara respectarea legii. Multi zic ca in curtea lor pot face orice, dar nu e asa. Nu poti trece peste prevederi legale invocand dreptul la propietate.



{ ~ interventie moderator - mesajele imediat anterioare nu se citeaza ~ }
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
trandafir2, moderator
Pentru speta in cauza cititi va rog Legea nr. 677/2001!!!
Sensul termenului "persoane fizice" mentionat in L 333 este: persoane fizice care vor sa faca apel la prestatii de paza, securitate si garda de corp!
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Demos, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice telefon, orice camera auto, orice aparat foto este un sistem de supraveghere. Sa faci proiect tehnic cand montezi o camera auto?! - nu radeti ca este un sistem de supraveghere. Deci conform legii 333 cu totii suntem pasibili de inchisoare daca le folosim. Legea trebuie de mult atacata la CCR pentru ca e extrem de proasta sau modificata in concordanta cu noile tehnologi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare camere video tullio tullio Buna ziua, Pot monta un sistem de supraveghere cu 3 camere video care sa supravegheze curte mea, daca nu sunt autorizat in acest domeniu???Risc o incalcare a ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video, intrare in legalitate Eduard1 Eduard1 Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord . Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot ... (vezi toată discuția)