avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Activitate kamys

Activitate kamys

In anul 1994 am intrat, impreuna cu fratele tatalui, in posesia unui teren extravilan cu suprafata de 1,2000 ha teren arabil, mostenire de la stra-stra-bunici (cu testament si alte acte in regula). Dupa 2 ani (1998), Primaria comunei a emis un alt titlu de proprietate pe jumatate din terenul nostru unei altei persoane, cu incalcarea legii. Respectiva persoana a acceptat acest teren cu toate ca stia ca mai are cineva Titlu de proprietate. Aceasta, in anul 1999, la randul ei a vandut terenul unei persoane care a cumparat pe riscul ei, fara caiet de sarcini, la notariat prezentandu-se fara certificat de mostenitor, ci doar cu titlul de proprietate care a fost emis ulterior actului nostru. De 6 ani ne judecam pentru acest teren, noi fiind in calitate de parati. Reclamantul a cerut anularea partiala a titlului nostru si a cartii funciare. De doua ori am castigat noi, pe motiv ca reclamntul cumparat pe riscul lui si in plus, potrivit legii 247/2005 actele de constituire a dreptului de proprietate emise dupa eliberararea titului de prprietate cat si actele de instrainare eliberate in baza lor sunt lovite de nulitate absoluta. Dar ultima oara Tribunalul a dat o hotarire definitiva si irevocabila, care ne-a pus in incurcatura pe toti: respinge capetele de cerere avand constatarea nulitatii absolute partiale a titlului de proprietate si rectificarea cartii funciare, dar dispune o granituire a proprietatii reclamantului, iar noi a trebuit sa platim si cheltuielile de judecata, executorul... Mentionez, ca la solicitarea reclamantului s-a efectuat o expertiza cadastrala, care nu reflecta deloc realitatea din teren, expertul adaugand in plus 2000mp, acest fapt trecand neobservat de instanta cu toate ca avocatul nostru a secificat acest lucru.
Prin urmare, am ramas cu titlul de proprietate, cartea funciara, nu s-a anulat nimic, dar nu mai avem terenul. Nici reclamantul nu poate intabula proprietatea.
Intrebare: De ce nu a fost respectata legea 247/2005 ? Ce mai putem face, din moment ce hotararea este definitiva si irevocabila ?