avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce mai putem face, din moment ce hotararea este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce mai putem face, din moment ce hotararea este definitiva si irevocabila ?

In anul 1994 am intrat, impreuna cu fratele tatalui, in posesia unui teren extravilan cu suprafata de 1,2000 ha teren arabil, mostenire de la stra-stra-bunici (cu testament si alte acte in regula). Dupa 2 ani (1998), Primaria comunei a emis un alt titlu de proprietate pe jumatate din terenul nostru unei altei persoane, cu incalcarea legii. Respectiva persoana a acceptat acest teren cu toate ca stia ca mai are cineva Titlu de proprietate. Aceasta, in anul 1999, la randul ei a vandut terenul unei persoane care a cumparat pe riscul ei, fara caiet de sarcini, la notariat prezentandu-se fara certificat de mostenitor, ci doar cu titlul de proprietate care a fost emis ulterior actului nostru. De 6 ani ne judecam pentru acest teren, noi fiind in calitate de parati. Reclamantul a cerut anularea partiala a titlului nostru si a cartii funciare. De doua ori am castigat noi, pe motiv ca reclamntul cumparat pe riscul lui si in plus, potrivit legii 247/2005 actele de constituire a dreptului de proprietate emise dupa eliberararea titului de prprietate cat si actele de instrainare eliberate in baza lor sunt lovite de nulitate absoluta. Dar ultima oara Tribunalul a dat o hotarire definitiva si irevocabila, care ne-a pus in incurcatura pe toti: respinge capetele de cerere avand constatarea nulitatii absolute partiale a titlului de proprietate si rectificarea cartii funciare, dar dispune o granituire a proprietatii reclamantului, iar noi a trebuit sa platim si cheltuielile de judecata, executorul... Mentionez, ca la solicitarea reclamantului s-a efectuat o expertiza cadastrala, care nu reflecta deloc realitatea din teren, expertul adaugand in plus 2000mp, acest fapt trecand neobservat de instanta cu toate ca avocatul nostru a secificat acest lucru.
Prin urmare, am ramas cu titlul de proprietate, cartea funciara, nu s-a anulat nimic, dar nu mai avem terenul. Nici reclamantul nu poate intabula proprietatea.
Intrebare: De ce nu a fost respectata legea 247/2005 ? Ce mai putem face, din moment ce hotararea este definitiva si irevocabila ?

Alte discuții în legătură

Necesita rectificare carte funciara ori a titlului de proprietar? VicGeo VicGeo In urma decesului tatalui, am constatat ca actul de proprietare pentru casa si gradina a fost emis de primarie pe numele mostenitorilor bunicii, desi exista o ... (vezi toată discuția)
Drept funciar - va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat just_me_12345 just_me_12345 Am cumparat in iulie 2007 un teren de 1000mp pe persoana juridica, de la o persoana fizica, ce avea terenul in baza unui titlu de proprietate emis de primarie. ... (vezi toată discuția)
Nulitate titlu proprietate emis in baza legii 18/1991 doru6 doru6 Ma intereseaza sa stiu ce taxa de timbru judiciar se plateste pentru deschiderea unei actiuni in nulitatea absoluta partiala a unui titlu de proprietate emis ... (vezi toată discuția)