Ce alte variante as avea?
Buna ziua! Am 63 de Ani, mama are 80 si doreste sa imi lase casa in care a locuit. Mostenitorii sunt eu, sora mea si doua nepoate (fiicele frateleunmeu care a decedat acum 2 anii). Sora mea nu are pretentii la casa. Careceste calea fea mai singura de a mi se ceda casa fara sa am becazuri cu nepoatele? Multumesc pentru raspuns.
Fapta se prescrie dupa 12 ani si da, puteti face plangere penala impotriva tregiversarii dosaralui la Parchetul General.
Stimata doamna avocat, va rog vedeti art. 195 din codul de procedura penala
"Capitolul II
INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTÃŢII PERSOANEI
Art. 195
Violarea secretului corespondenţei
Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precum şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar atunci când a fost trimisă deschisă sau a fost deschisă din greşeală, ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de acesta din greşeală sau din întâmplare.
Dacă faptele prevăzute la alin. 1 şi 2 au fost săvârşite de un funcţionar care are obligaţia legală de a respecta secretul profesional şi confidenţialitatea informaţiilor la care are acces, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală."
Multumesc mult pentru raspuns dar din partea Parchetului nu am primit o solutie definitiva. Propunerea de NUP vine din partea sectiei de politie de care aprtinem dar dupa aceasta propunere, procurorul, daca nu este de acord, continua instrumentarea dosarului. O solutie definitiva nu avem deocamdata. Credeti ca subiectul reclamatiei este atat de complicat incat sa dureze atat de mult solutionarea dosarului? deoarece mie mi se pare limpede ca lumina zilei.
Este bine sa ma adrsez mai departe Procuraturii Generale sa la DNA?
Stimate Doamne/DomniAvocati,
Va multumesc pentru faptul ca sunteti aici, alaturi de noi, cei care avem nevoie de indrumarea dumneavoastra! As dori sa ma sfatuiti in legatura cu urmatorul pas pe care ar trebui sa il fac in situatia in care ma aflu si anume: independent de vointa mea si a sotului meu, in timp de 2 ani am ajuns ca de la un venit lunar total de 5500 ron sa scadem vertiginos la 2200 ron. Cu cativa ani inainte am contractat un credit ipotecar a carui rata a fost de 50% din veniturile de la acea data (5500 ron). Din cauza diminuarii venitului familial am ajuns sa nu ne mai putem onora integral aceasta datorie; desi contractul cu banca stipuleaza ca in asemenea situatii "se va negocia in spiritul bunei credinte", cele 3 memorii trimise bancii au fost respinse astfel ca am ajuns la un moment dat sa primim atat eu (in calitate de imprumutat) cat si sotul meu (in calitate de girant) cate o somatie din partea bancii. Aceste somatii au fost expediate prin posta, fara a fi inchise in plic asa cum prevede legea. Am invocat incalcarea art. 26 si 28 din Constitutia Romaniei si am depus reclamatie penala la Parchetul de pe langa Curtea de Apel din orasul in care locuim. Acest lucru l-am facut in luna iunie 2011. Deoarece timp de 3 luni de zile nu am primit decat un raspuns de NUP de la sectia de politie de care apartinem, am inceput sa mergem in audiente, pentru a ne interesa de evolutia lucrurilor. Ni s-a raspuns intotdeauna ca dosarul este in lucru si atat. Au trecut de la depunerea reclamatiei 7 luni. Cat timp se prevede pentru solutionarea unui dosar cu autor cunoscut? Care este parerea dumneavoastra in acest caz si ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Astept cu speranta raspunsul dumneavoastra.
Cu stima,
Ingrid Protopopescu