avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am 63 de Ani, mama are 80 si doreste sa imi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am 63 de Ani, mama are 80 si doreste sa imi lase casa ...

Buna ziua! Am 63 de Ani, mama are 80 si doreste sa imi lase casa in care a locuit. Mostenitorii sunt eu, sora mea si doua nepoate (fiicele frateleunmeu care a decedat acum 2 anii). Sora mea nu are pretentii la casa. Careceste calea fea mai singura de a mi se ceda casa fara sa am becazuri cu nepoatele? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:08, 10 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti mai multe variante, dar puteti opta pentru un contract de intretinere.
Ce alte variante as avea?
Alte variante sunt mai nefavorabile pentru dumneavoastra.
Contractul de intretinere este cel mai sigur ca sa nu pierdeti casa.

EVITATI donatia sau testamentul.

Eventuale necazuri sau procese la judecatorie cu nepoatele nu le puteti evita.
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate lasa mostenire la un minor ? avem o nepoata nascuta ... ##@Dream7020 ##@Dream7020 Se poate lasa mostenire la un minor ? Avem o nepoata nascuta in Germania,cetatean german,are 17 ani. Impreuna cu sotia,noi avem 75 si 70 ani,ne intereseaza ... (vezi toată discuția)
Testamente jalique jalique buna ziua. as vrea un sfat, incerc sa fiu concisa. un unchi- var primar cu tatal meu-, sotia decedata, fara copii, vrea sa-mi lase mie apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Act ce nu poate fi atacat in justitie (donatie sau vanzare cumparare imobil) elizabetana elizabetana Sunt o bunica care vreau sa las o casa, singurei mele nepoate. Sotul meu a decedat acum 4 ani. Eu am o singura fiica, care este casatorita cu un barbat in ... (vezi toată discuția)