avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testamente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testamente

buna ziua. as vrea un sfat, incerc sa fiu concisa. un unchi- var primar cu tatal meu-, sotia decedata, fara copii, vrea sa-mi lase mie apartamentul in care locuieste. prima varianta;vinzare-cumparare, ca sa nu fie atacabila. n-as prea vrea, insist pe testament. exista o nepoata de sora, dar tocmai aceasta trebuie exclusa. anterior a existat un testament intre cei doi soti, totul era lasat sotului supravietuitor, tocmai sa nu apara pretentii. acum, un nou testament in favoarea mea, cit ar fi de atacabil? sau, daca se lasa cite ceva fiecarui posibil mostenitor: carti, farfurii, un tablou, etc, si mie apartamentul, e atacabil? multumesc.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:47, 9 Aprilie 2009
nepoata de sora nu poate ataca testamentul decat pentru lipsa de discernamant de exemplu. Dar daca testatorul are certificat ca sa afla in deplinatatea facultatillor mentale, nu e cazul.
pentru a evita tot felul de neplaceri va sfatuiesc sa faceti contract de vanzare cumparare.

av zaharia f.
Si eu zic la fel.
Nu va complicati in mod inutil.
Incheiati act de vanzare-cumparare.

avocat Claudiu Lascoschi
ZFCALIN a scris:

pentru a evita tot felul de neplaceri va sfatuiesc sa faceti contract de vanzare cumparare.
av zaharia f.

Si daca nepoata de sora face dovada neachitarii pretului? Ma sta in picioare acel contract sau nu? ;)
jalique a scris:

buna ziua. as vrea un sfat, incerc sa fiu concisa. un unchi- var primar cu tatal meu-, sotia decedata, fara copii, vrea sa-mi lase mie apartamentul in care locuieste. prima varianta;vinzare-cumparare, ca sa nu fie atacabila. n-as prea vrea, insist pe testament. exista o nepoata de sora, dar tocmai aceasta trebuie exclusa. anterior a existat un testament intre cei doi soti, totul era lasat sotului supravietuitor, tocmai sa nu apara pretentii. acum, un nou testament in favoarea mea, cit ar fi de atacabil? sau, daca se lasa cite ceva fiecarui posibil mostenitor: carti, farfurii, un tablou, etc, si mie apartamentul, e atacabil? multumesc.

e valabil ultimul testament.
bine ar fi un act de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate testament ilemile ilemile buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de valabilitatea unui testament autentificat.persoana care lasa prin testament are 73 de ani(reprezinta ... (vezi toată discuția)
Testament legalizat para24 para24 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate. Este vorba de o matusa (sora cu bunica mea) care nu are copii si numai o nepoata dupa frati (mama ... (vezi toată discuția)
Pot sa las testament? tut tut As putea sa las un testament pentru nepoata mea in cazul in care eu nu am copii si nu am fost casatorita? As dori sa ii las ce am eu si testamentul sa nu ... (vezi toată discuția)