Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate.
Este vorba de o matusa (sora cu bunica mea) care nu are copii si numai o nepoata dupa frati (mama mea).Eu sunt stranepoata si a facut un testament (la notar) in care la incetarea ei din viata imi lasa toate bunurile mobiliare si imobiliare.Totusi nu sunt lamurita daca poate cineva sa conteste dorinta matusii (eu mai am un frate, ar putea el sa faca ceva?).... nu ma inteleg deloc cu fratele meu si de aceea cred ca nu ar fi de acord cu decizia matusii.
Va multumesc!
testamentul poate fi atacat in instanta, doar de catre mostenitorii rezervatari .
in speta fiind vorba de clasa a doua de mostenitori, si anume colateralii privilegiati , nu se poate pune problema revocarii testamentului de catre mama dvs sau fratele dvs .
Testamentul nu poate fi revocat decat de catre testator, nicidecum de catre alti mostenitori, in speta cei amintiti de roxanel. Deci, nici mama si nici fratele nu vor putea revoca testamentul, dar nu pentru ca ar fi colaterali privilegiati, ci pentru ca nu e la indemana niciunui mostenitor posibilitatea revocarii.
Testamentul poate fi insa atacat pentru nulitate absoluta sau pentru nulitate relativa de catre oricare dintre cei care ar fi fost chemati la succesiune in lipsa testamentului.
Ce nu se poate pune in acest caz este reductiunea pentru incalcarea rezervei, avand in vedere ca nu exista rezervatari.
Chestiuni pur teoretice, dar care tin de precizia termenilor juridici si de continutul lor...
Binenteles ca matusa era in deplinatatea facultatilor mentale, doar ca eu si fratele meu nu ne intelegem deloc, de parca nici nu am fi frati, si de aceea ma astept din partea lui la orice.