avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament legalizat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament legalizat

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate.
Este vorba de o matusa (sora cu bunica mea) care nu are copii si numai o nepoata dupa frati (mama mea).Eu sunt stranepoata si a facut un testament (la notar) in care la incetarea ei din viata imi lasa toate bunurile mobiliare si imobiliare.Totusi nu sunt lamurita daca poate cineva sa conteste dorinta matusii (eu mai am un frate, ar putea el sa faca ceva?).... nu ma inteleg deloc cu fratele meu si de aceea cred ca nu ar fi de acord cu decizia matusii.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
para24, utilizator
Fratele poate ataca testamentul dar numai dupa moartea testatorului si-i va fi extrem de deficil in a proba "lipsa deplinatatii facultatilor mintale a testatorului".
este bine tousi ca in momentul intocmirii testamentului sa existe un certficat medico-legal care sa ateste starea de sanatate a testatorului. de obicei notarii fac acest lucru .
Fratele poate ataca numai daca va fi mostebitor legal atunci, ceea ce acum, daca s-ar intampla decesul, n-ar fi...
Mama sa ar fi mostenitor legal, deci fratele inca nu are calitate, chiar daca ar fi decedat matusa despre care vorbim.
Cat timp traieste mama dv. sau daca matusa decedeaza inaintea ei, fratele nu are calitate.
daca prin testament, va instiuit unic rezervatar, puteti sta linistita!
NU se instituie rezervatari prin testament... :O
Spune legea care e rezervatar... nu decedatul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate testament ilemile ilemile buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de valabilitatea unui testament autentificat.persoana care lasa prin testament are 73 de ani(reprezinta ... (vezi toată discuția)
Cine poate ataca testamentul? MariaEnikoKese MariaEnikoKese Buna ziua .Mama mea are o matusa ,care are un apartament si il lasa mamei mele.S-a facut testamentul legalizat la notar pe numele mamei .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,sunt o persoana singura ,fara copii si vreau sa las ... fidelianasb fidelianasb Buna ziua,sunt o persoana singura ,fara copii si vreau sa las toata mostenirea unui nepot de la o verisoara ,nepot care ma ajuta mult la treburile din ... (vezi toată discuția)