Buna ziua .Mama mea are o matusa ,care are un apartament si il lasa mamei mele.S-a facut testamentul legalizat la notar pe numele mamei .Intrebarea mea este daca matusa mamei mele nu are frate ,sot ,copii,parint ,fratii lui mama poate ataca testamentul?Sau poate sa desfaca vreunul din fratii?
Pot ataca fratii mamei dvs. testamentul daca vor, dar deoarece este testament facut la notar in favoarea mamei, vor avea slabe sanse de castig.Dar atentie la clauze .Daca nu sunt respectate de mama dvs. atunci matusa poate renunta si pune mostenirea pe altcineva..
Daca matusa este multumit de clauze(clauzele sant indeplinite)atunci mai poate desface testamentul cineva atat in timpul vieti matusei cat si dupa moartea ei?
Pe timpul vietii testatoarei doar ea poate revoca testamentul.
Dupa decesul ei, testamentul poate fi atacat fie pentru cauze de nulitate, fie pentru incalcarea rezervei.
Deoarece fratii mamei dumneavoastra nu sunt mostenitori rezervatari, pot ataca testamentul doar invocand nulitatea acestuia. Avand in vedere ca este un testament autentic, slabe sanse.
Mostenitori rezervatari sunt sotul, copii, parintii.Avand in vedere ca matusa dvs nu are mostenitori rezervatari si testamentul este autentic, la dezbaterea succesiunii va fi chemata numai mama dvs in calitate de mostenitor testamentar, fratii ceilalti nu sunt rezervatari. Insa ei pot ataca testamentul in instanta insa foarte greu pentru ca este autentic. daca era olograf, adica scris, semnat si datat de testator erau chemati la dezbaterea mostenirii si mostenitorii legali care se puteau pronunta daca sunt sau nu de acord cu tesatmentul si sa ceara reductiunea acestuia.
Dar ati spus ca testamentul este autentic.