avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate fi atacat un testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate fi atacat un testament

Buna ziua !
Va rog sa ma imi spuneti daca exista vreo posibilitate ca un testament sa fie atacat de catre alte rude in urmatoarea situatie : Mama mea are o matusa ce a lasat prin testament toata averea mie si altor doi frati. Aceasta matusa mai are o nepoata(sora vitrega cu mama) si aceasta sau rudele ei, pot ataca in vreun fel testamentul ? Si o alta situatie, ce ar trebui facut ca eu si ceilalti doi frati ai mei sa obtinem bunurile (un apartament+o casa cu curte de 300mp) lasate prin testament dupa deceseul matusei mamei mele?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 10:22, 31 Iulie 2018
Nu poate ataca nimeni testamentul deoarece nu sunt mostenitori rezervatari. Adică Mătușa nu are copiii si nici părinți in viata. Astia sunt moștenitorii rezervatari. Dvs pentru a intra in posesia averii mătușii mergeți cu testamentul la notar si dezbateri succesiunea testamentară. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate ataca testamentul? MariaEnikoKese MariaEnikoKese Buna ziua .Mama mea are o matusa ,care are un apartament si il lasa mamei mele.S-a facut testamentul legalizat la notar pe numele mamei .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Testament/situatie familiala emiliapana emiliapana Buna ziua, Parintii mei au fost casatoriti legal si au divortat la 1 an de la nasterea mea. In acel moment s-a facut partajul bunurilor iar eu am fost ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)