avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Activitate krydaniela

Activitate krydaniela

Pensionat conform Legii 95/2008 care spune :
ART. 16 (1) La pensionarea pentru limită de vârstă în conditiile prezentei legi, personalul tehnic beneficiază de 18 salarii compensatorii, esalonate lunar, suportate de angajator în cuantum egal cu salariul brut realizat în ultima lună de activitate, anterioară pensionării.
ART. 17 Personalul tehnic va beneficia, pe lângă drepturile prevăzute la art. 16, de un salariu compensatoriu brut, suportat de angajator, pentru fiecare an ce depăseste 25 de ani vechime în activitătile prevăzute la art. 3.

Incetat contractul individual de munca pe 02.08.2010 cind am anuntat in scris unitatea angajatoare ca am primit decizia de la Casa de Pensii si am cerut si plata de salarii compensatorii conform Legii 95/2008 .
Data la care am cerut institutiei angajatoare salariile compensatorii este 02.08.2010 , dupa aparitia legii 118/2010 dar inaintea aparitiei legilor 285/2010 si 283/2011.

Legea 118/2010 , art 9 interzice plata salarii compensatorii , art.16 limiteaza art. 9 pana la 31.12.2010 .
-este publicata in M.O. la 30.06.2010
Legea 285/2010 , art.13 interzice plata salarii compensatorii in 2011.
-este publicata in M.O.la 28.12.2010
Legea 283/2011 , art.9 interzice plata salarii compensatorii in 2012.
-este publicata in M.O. la 14.12.2011

Nici o lege dintre cele enumerate nu face referire la vreun termen rezonabil in care se vor face platile pentru salariile compensatorii.

La data de 18.04.2011 am chemat in instanta institutia angajatoare si cred ca am gresit formuland cererea de plata a salariilor compensatorii dupa cum urmeaza :
- institutia angajatoare sa fie obligata a-mi plati salariile compensatorii de la data cind a emis decizia de incetare a contractului meu individual de munca , adica 02.08.2010 .
La data cererii mele era in vigoare legea 118/2010 si cred ca instanta a hotarat respingerea cererii mele cu drept de recurs din acest motiv . Decizia instantei fiind luata cu urmatoarea concluzie : cererea astfel cum a fost formulate este neintemeiata.

INTREBARI
1. Daca pot repara aceasta cerere in cursul recursului din 21.02.2012 .

2. Referitor la Decizia Casei de Pensii :care este data la care legal sunt considerat pensionat ,desi am continuat sa lucrez pana la 02.08.2010 .De aceasta data poate sa depinda drepturile mele fata de legea 118/2010 .
-decizia nr…..din 20.07.2010 ?
-pct.B drepturile au fost stabilite incepand cu 30.05.2010 ?
-pct. D plata drepturilor se va face incepand cu 30.05.2010 ?
- data incetarii contractului individual de munca 02.08.2010 ?

3.Daca pierd procesul , pot redeschide altul cu formulare corecta ?
4. Daca pierd procesul , pierd dreptul la salarii compensatorii ?
5. Pana cand poate amana institutia ce a emanat legile aceste drepturi ?
6. Este necesara chemarea acestei institutii in judecata si cum?
Răspuns la discuția adoptie in familie
tutorele este tatal ,copilul are 4 ani , nu prea vad ce treaba mai are ea in aceasta poveste, am inteles gresit ca ...daca unul din parinti nu se intereseaza timp de un an de copil ,copilul poate fi adoptat fara sa se mai ceara acordul parintelui in cauza , adica sa existe oprocedura mai usoara fara toata birocratia cu protectia copilului si altele , oricum la incredintarea copilului s-a facut ancheta de la autoritatea tutelara pentru tata si ptr mine ..
...adica eu nu pot adopta acest copil , copil pe care mama lui biologica nu l-a vazut deloc , si o spun cu toata seriozitatea ?
sotul meu are un copil dintr-o alta relatie, copilul acum are 4 ani , i-a fost incredintat definitiv si irevocabil si inca de la nastere a fost crescut de el si implicit de mine , as ori sa pot adopta copilul ....mentionez ca mama biologica l-a parasit imediat dupa iesirea din spital, am urmat toate procedurile juridice pentru incredintare ,as dori sa stiu daca dupa actuala lege a adoptiilor , se poate da doar acordul tatalui ,in conditiile in care nu stim nimic de mama biologica , ea n-a fost interesata niciodata de copil , (a dat semnatura in spital ca nu il alapteaza ),prin lege nu i-a fost dat drept la vizita ,ea neprezentandu-se la nicio sedinta de judecata, si daca procedura`se poate face strict fara acordul ei ... mi-as dori din suflet sa existe o portita eu neputand avea copii imi doresc din suflet acest pui de om pentru ca eu l-am crescut de la 3 zile ..care ar fi pasii ce trebuie urmati ,multumesc