avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate viosebi

Activitate viosebi

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Clar!
Stima!
Exista varianta sa dau din nou examen si sa scad din perioada de suspendare?
Sau nu in acest caz.

Stima!
Seb
Stimate domn,

Imi place stilul dvs si inca o data in plus ajung sa respect maxim juristii dedicati pentru felul cum stiu sa faca ordine in capul omului cu intrebari retorice doar folosind propriile vorbe ale cetateanului si pe alocuri cate un mic citat din legile care de altfel sunt publice...

Pana la urma, sa vad si partea buna: am mers aproape 4 ani cu permisul ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic deci win-win. Si la ce viteza am avut bine ca e numai atat!

Ah si inca o intrebare... cheltuielile alea de judecata nu trebuia sa mi le impute ? Ca nici despre alea nu mi s-a spus nimic pana acum.

Stima!
Seb
Multumesc frumos pt raspunsul dvs. precis.

Ce ma intriga pe mine este de ce a trebuit sa treaca aproape 4 ani pana sa fiu "gasit" ?

Il dau de dat, aia e, dar sa afli asa dupa niste ani ca nu te-au gasit sau ca nu au fost in stare sa proceseze ei punerea in aplicare mai rapid nu mi se pare tocmai ok din partea rutierei mai ales ca eu am revenit la adresa de dimiciliu inca din anul 2014 si aveau unde sa ma notifice.

Mai mult de atat, in 2014 am avut permisul pierdut si mi l-am refacut in iulie; puteau atunci sa mi-l retina in loc sa mi-l inmaneze. Probabil ca nu au "legalizat/aplicat" sentinta la timp...

!! Si totusi, daca nu eram "de gasit" deloc, dupa cat timp se prescrie?!

Stima!
Seb
Stimati domni,

Pe la sfarsitul anului 2013 am intrat in oras cu viteza f mare, m-a oprit radarul, mi-au luat permisul pt 3 luni si dat amenda.

Am facut contestatie, mi-am luat permisul inapoi in cateva zile.

A urmat procesul in feb 2014 pe care l-am pierdut desi PV continea date incorecte. In fine, in aprilie 2014 s-a pronuntat respingerea plangerii mele si nu am mai contestat-o, am lasat-o asa. Intrucat mi-am schimbat domiciliul nu am primit dupa proces o instiintare ca trebuie sa aduc permisul la rutiera.

Amenda mi-am platit-o in 2015 pt ca altfel nu puteam sa achit impozitele. O lege corecta asta de altfel.

Azi 22 dec 2017 ma trezesc cu plic de la rutiera de acolo in care mi se aduce la cunostinta ca trebuie sa predau permisul pentru 120 de zile. In caz contrat mi se considera suspendat din 1 feb 2018.

E ok sa platesti amenda la un an dupa pronuntare dar permisul sa iti fie solicitat dupa 3 ani si 8 luni?

Care e termenul de prescriptie? 3 ani? sau mai mult?

Se poate ataca in vreun fel modul cum a actionat rutiera in chestiunea asta cu asa mare intarziere?

Stima!
Seb
Salut,
Multumesc frumos pentru raspuns tarkan.
Astept in continuare si alte recomandari precum si legaturi catre persoane care au avut incidenta cu acest diagnostic si au "evoluat" din starea aia de captiv al medicatiei si si-au refacut viata cu alte medicamente sau ... fara dar compensat cu alte metode para-medicale.
Multumesc!
Seb
Buna ziua,
Am un prieten care in anii trecuti precum si vara asta a suferit multiple internari la Obregia, diagnostic final Schizofrenie Paranoida.
Exista vreo sansa ca acest diagnostic sa fie modificat sau scapat de el si ce presupune asta? Ma refer aici daca se pot face reanalizari ale cazului gen comisii, cum e in cazul pensiilor pe caz de boala sau alocatie de handicap, poate asa ceva e si pentru cazuri de acest tip si din schizofrenie sa iasa doar cu o tulburare, fobie etc. ceva mai soft... :)

Sau e un diagnostic care il porti toata viata indiferent ce-ai face?

Bineinteles ca vrea sa dea de permis, am cautat pe forum si este un diagnostic eliminatoriu se pare.

Orice referinta sau exemplu public este de mare ajutor. Sau daca cunoasteti persoana care au trecut prin asa ceva si sunt dornice sa ajute pe altii la randul lor.

Incerc sa il ajut, s-a cam indepartat de toti cunoscutii si as vrea sa pot face cateva cerecetari, el oricum are o stare foarte pasiva cu tratamentul care il are.

Va multumesc anticipat!
Seb
merci mult, ovidiu.
chiar mi-au prins bine informatiile, sper sa ma descurc si eu cu cauza mea.

numai bine!
sebi
salut,

cum s-a finalizat judecarea?
poti sa imi trimiti si mie copie dupa intampinare sa imi fac si eu una, te rog?

multumesc,
sebi musat

ovidiu_xxl2006 a scris:

multumesc pentru argumente si rercomandare.
Trebuie sa trec la fapte
Numai bine!