avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate ravacriss

Activitate ravacriss

contractul in forma autentica urma sa fie incheiat in momentul in care pletul era platit in intregime.deci, practic, era stabilita o data certa la care transferul de prorpietate urma sa aiba loc, dar asta numai cu conditia ca el sa isi achite obligatiile, lucru scris foarte clar in conventie. deci, nu se poate spune ca eu nu mi-am indeplinit vreo obligatie....din contra, am asteptat mai mult decat era prevazut acolo...si mai asteptam daca el nu afla ca nu mai sunt de acord cu vanzarea
el nu a mai achitat restul pretului ( in speta, produsele ) timp de mai multi ani. in conventie era prevazut ca efectele vor inceta in cazul in care acesta nu va respecta clauzele. a incercat sa plateasca ce a mai ramas dupa multi ani si dupa ce a aflat ca intentionez sa inchei toata problema. in conventie era stipulat expres ca trebuie sa plateasca pentru a nu se rezilia totul, lucru cu care el a fost de acord, de fata fiind si un martor. faptul ca el nu a respectat clauzele contractuale ( impropriu zis contract ) asa cum au fost ele stipulate, nu duce la pierderea oricarui drept?
ok....la inceput am fost de acord sa ii vand terenul....daca o luam ca pe o promisiune bilaterala de vanzare cumparare, atunci aceasta isi mai poate produce efectele din moment ce cumparatorul nu a respectat clauzele contractuale? in ultimii ani eu nu am primit nimic de la el si abia cand a aflat ca nu mai intentionez sa inchei un contract in forma autentica a incercat sa plateasca ceva, dar acum nu mai sunt de acord
ok....la inceput am fost de acord sa ii vand terenul....daca o luam ca pe o promisiune bilaterala de vanzare cumparare, atunci aceasta isi mai poate produce efectele din moment ce cumparatorul nu a respectat clauzele contractuale? in ultimii ani eu nu am primit nimic de la el si abia cand a aflat ca nu mai intentionez sa inchei un contract in forma autentica a incercat sa plateasca ceva, dar acum nu mai sunt de acord
In urma cu trei ani am incheiat o conventie sub semnatura privata pentru vanzarea unui teren arabil aflat in proprietatea mea.
In conventie se stipula faptul ca, cumparatorul, pe langa suma de bani stabilita urma sa plateasca anual, timp de trei ani, cu o parte din produsele rezultate in urma lucrarilor agricole.
Tot aici se stipula faptul ca, in cazul in care nu se vor respecta aceste clauze, va pierde orice drept asupra terenului. Suma de bani a fost platita conform contractului, dar nu s-a respectat partea privind produsele agricole, tot ceea ce a produs terenul ramanand la cumparator.
Intrebarea mea ste: trebuie sa revendic dreptul de proprietate asupra terenului in instanta si sa cer constatarea nulitatii conventiei sau terenul a reintrat, de drept, in proprietatea mea deoarece nu au fost respectate clauzele contractuale?