Multumesc mult pentru informatii.
Am fost deja la "Ufficio della Motorizzazione" in Italia si mi s-a zis ca trebuie sa platesc TVA-ul in Italia altfel nu se poate realiza inmatricularea. Insa dupa parerea mea este absurd sa platesc TVA-ul inca o data aici dupa ce a fost platit in Romania, mai ales ca in situatia mea nu este vorba despre o achizitie intracomunitara, ci despre un transfer al unui bun achizitionat in Romania (pentru motiv de schimbare rezidenta din Romania in Italia).
Buna ziua,
In calitate de PF am achizitionat in mai 2011 o masina noua de la Porsche Romania, platind TVA-ul aferent (24%), am inmatriculat-o in Romania, dupa care am adus-o in Italia. Eu sunt rezident in Italia de mai mult de 1 an, iar conform unei normative UE in vigoare de anul trecut (2011), nu pot detine o masina inmatriculata in Romania. Deci, sunt obligata sa inmatriculez masina in Italia. Problema este urmatoarea: masina fiind "noua" mi s-a spus ca trebuie sa platesc TVA-ul aferent in Italia (21%).
As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez din momentul in care voi plati si in Italia TVA-ul (daca eu am platit deja in Romania!). Exista posibilitatea de a recupera TVA-ul platit in Romania dupa ce platesc TVA-ul in Italia? Care este procedura (carei autoritati ar tebui sa ma adresez, cat dureaza de obicei acest proces).
Va multumesc anticipat.
Cu stima