Am mai consultat legea si se precizeaza ca , doar in cazul in care am fost implicat in acte de violenta, trecere ilegala de frontiera sau folosire a armelor fara autorizatie, ma opresc sa nu pot intra in dreptul permisului de arma neletala. Ma poate cineva lamuri exact daca are rost sa ma mai zbat....sau pun pe foc toate hartiile facute pana acum. Multumesc Anticipat
In nicicun caz arma nu va fi folosita in scopuri de autoaparare
In plus, sunt 100% sigur ca pana la urma voi primi un 18 indice 1, dupa cum mi-au promis persoanele care ma ajuta
Arma pe care doresc sa o cumpar , este cu aer comprimat si necesita permis de port arma neletala, are o putere de 22 de Jouli. Am facut toate celelalte fise si examen psihologic.
acum 1 an si 9 luni am condus un autoturism pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica de 0.6 in aerul expirat. Cand am fost oprit, permisul meu era suspendat pe o perioada de 90 de zile. Nu m-am opus recoltarii de sange, am colaborat cu politia, recunoscandu-mi vina. Dosarul meu nu a ajuns inca pe masa procurorului. Am fost chemat la 2 declaratii la cercetari penale, si in acest moment , dosarul meu este tot la cercetari penale in curs de " cercetare".
Daca imi puteri spune: am vreo sansa sa pot scoate cazierul de la politie pentru autorizatia de port arma NELETALA? daca inca procurorul nu a stabilit nici-o pedeapsa?
Va multumesc pentru atentia acordata
nu e o problema de costul cazierului. Eu nu mai locuiesc in judetul mentionat in buletin ca domiciliu. Asta inseamna un drum destul de lung + ca am completat toate fisele necesare pentru permisul de port arma neletala si acum la sfarsit m-am infundat, cel putin descurajat. Oricum voi merge saptamana viitoare sa vad situatia cazierului. Am intrebat , poate s-a mai aflat cineva in situatia mea.
Citez:
1. Armele de autoapărare şi de tir, cu proiectil au fost supuse autorizării.
În această categorie intră pistoalele cu bilă de cauciuc şi armele scurte şi lungi cu aer comprimat.
Persoanele fizice pot procura arme din aceste categorii numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
au împlinit vârsta de 18 ani;
nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiuni comise cu intenţie, prevăzute de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani;
nu sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte penale prevăzute cu pedeapsă mai mare de 2 ani;
sunt apte din punct de vedere psihologic şi medical.
2. Incriminarea ca infracţiune a:
- deţinerii ilegale a armelor neletale (cu închisoare de la 3 luni la un an)
- uzului de armă neletală (închisoare de la 6 luni la trei ani).
nu ma incadrez in acestea.
Multumesc
da, am inteles. Problema este ca imi trebuie pentru un permis de port arma neletala. Vreau sa cumpar un pistol cu aer comprimar, neletal, si imi cere cazier. Am vreo sansa....am achitat toate taxele si am facut toate fisele, ramanand ultima sa imi eliberez cazierul. Multumesc
Buna ziua! Am o intrebare legata de cazierul meu. Acum 2 ani am fost prins conducand un autoturism pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica de 0.6 in aerul expiart. Problema este ca in acel moment aveam permisul suspendat, urmand sa il recuperez in 2 saptamani. Nu am mai fost cazul de recuperare :( . Asta a fost, suport consecintele. Intrebarea mea este : Daca de pun o cerere pentru eliberarea cazierului, acesta este alb sau ..... , tinand cont de faptul ca nu s-a pronuntat o sentinta in vederea cazului meu, dosarul inca nu a ajuns pe masa procurorului, si de faptul ca nu am fost depistat pe raza judetului meu de domiciliu. Va multumesc, astept un raspuns.
Buna!
Urmaresc acest forum de mult timp, dar nicio problema care sa coincida cu a mea.
Prezint pe scurt. Acum 4 ani am avut permisul suspendat pe alcool. Am reusit in acea vreme sa il scot cu NUP. In ziua cand am primit plicul in posta cu NUP, m-a mancat sa ma urc din nou la volan, bineinteles, din nou baut bine, cu 0,82 in aerul expirat. S-a intamplat pe data de 9 martie 2009. Am fost depistat in trafic, oprind la semnal, testat in aer, testat si la spitalul de urgente din Iasi. Toate procedurile lor au mers ca pe roate neavand nimic de obiectat. Problema este ca, ofiterul de la CP, o domnisoara draguta, care s-a ocupat de mine si la cazul anterior( unde am primit cateva invitatii pe care le-am refuzat) se ocupa si de aceasta data de mine, acum a intors foaia.Dupa declaratiile date la insistenta mea, refuza sa imi trimita dosarul la procuror. Subliniez faptul ca tatal meu a lucrat in MAI, cu ceva functie.Cum la alcool nu se mai baga nimeni, intreb, ce mai pot sa fac? E jale cu ce se va intampla? Am pus la dosar si diplomele cu care am terminat studiile de 7 ani, certificat de casatorie( eveniment petrecut dupa fapta). Niciun raspuns, nicio contactare. Mai am ceva sanse la permis? Multumesc