Serviciile de evidenta contabila,audit si fiscalitate precum si alte servicii profesionale de genul avizare PSI,PSm sau cele legate de resurse umane se ''asimileaza'' celor de consultanta si management?Nu au acelasi cod CAEN.Aceste servicii desfasurate atat pe SRL sau PFA vor trece la impozitare de 3% pe venit sau pe 16% pe profit?!
Buna ziua,
Am o societate care nu depaseste 65000 EU cifra de afaceri si care de la 1 feb.va
trebui sa plateasca impoz.pe cifra de afaceri.Pe aceeasi societate se desfasoara
doua activitati cf.statut-consultanta si vanzare cu amanuntul.Din cate am citit pentru activitatea de consultanta nu se va plati impozit pe venit in schimb pt activ.de comert este obligata sa platesca. Art 112 1. (6) Nu sunt obligate sa aplice sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice romane care:
a) desfasoara activitati in domeniul bancar;
b) desfasoara activitati in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital, cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii;
c) desfasoara activitati in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului.
Deci ce impozit va plati aceasta societate-pe cifra de afaceri sau pe profit?
Va multumesc mult pentru raspunsul promt oferit.Credeti ca exista vreo alta posibilitate prin care sa recuperez tva-ul din perioada in care nu am avut drept de deducere?M-am gandit la
urmatoarea actiune dar nu stiu cat de corecta este d.p.d.v fiscal si contabil-sa solicit furnizorului intocmirea unei facturi cu semn minus-ref.stornarea facturii initiale si a uneia cu semn plus (efectul de plata catre furnizor este 0), in luna in care societatea si-a redobandit dreptul de deducere.Mentinez ca factura cuprinde situatie de lucrari de constructie si aceasta factura a fost deja achitata in luna in care societatea nu avea drept de deducere.Ce parere aveti?
Buna ziua,
Am urmatoarea speta
Unei societati platitoare de tva i se anuleaza incepand cu 01.07 inregistrarea in scopuri de tva ca urmare a lipsei sumelor in decontul de tva pe primul semestru.In luna august primeste o factura de lucrari de constructii.Finantare lucrarii se face din fonduri europene.Ne-avand drept de deducere tva, se inregistreaza valoarea de tva in ct.4428 tva neexigibil.Ulterior societatea cere re-inregistrarea in scopuri de tva si aceasta se acorda incepand cu data de 21.11
Intrebarea mea este: se poate solicita in cererea de rambursare de tva din trim IV valoarea de tva a facturii care nu a fost dedusa in luna iulie si unde se inregistreaza aceasta valoare in decontul de tva-la regularizari?