Buna ziua,
Am urmatoarea speta
Unei societati platitoare de tva i se anuleaza incepand cu 01.07 inregistrarea in scopuri de tva ca urmare a lipsei sumelor in decontul de tva pe primul semestru.In luna august primeste o factura de lucrari de constructii.Finantare lucrarii se face din fonduri europene.Ne-avand drept de deducere tva, se inregistreaza valoarea de tva in ct.4428 tva neexigibil.Ulterior societatea cere re-inregistrarea in scopuri de tva si aceasta se acorda incepand cu data de 21.11
Intrebarea mea este: se poate solicita in cererea de rambursare de tva din trim IV valoarea de tva a facturii care nu a fost dedusa in luna iulie si unde se inregistreaza aceasta valoare in decontul de tva-la regularizari?
nu se poate solicita pentru ca nu aveti drept de deducere.
art. 11 cod fiscal
(1^3) Contribuabilii cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. b)—e) nu beneficiază de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adăugată aferente achizițiilor efectuate în perioada respectivă, dar sunt supuși obligației de plată a TVA colectate, în conformitate cu prevederile titlului VI, aferentă operațiunilor impozabile desfășurate în perioada respectivă.
Va multumesc mult pentru raspunsul promt oferit.Credeti ca exista vreo alta posibilitate prin care sa recuperez tva-ul din perioada in care nu am avut drept de deducere?M-am gandit la
urmatoarea actiune dar nu stiu cat de corecta este d.p.d.v fiscal si contabil-sa solicit furnizorului intocmirea unei facturi cu semn minus-ref.stornarea facturii initiale si a uneia cu semn plus (efectul de plata catre furnizor este 0), in luna in care societatea si-a redobandit dreptul de deducere.Mentinez ca factura cuprinde situatie de lucrari de constructie si aceasta factura a fost deja achitata in luna in care societatea nu avea drept de deducere.Ce parere aveti?
Tva la incasare
simomagda
Buna ziua,
in situatia in care societatea aplica tva la incasare, inregistrarea facturilor de la furnizori care si ei aplica tva la incasare se inregistreaza ... (vezi toată discuția)