avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la incasare

Buna ziua,
in situatia in care societatea aplica tva la incasare, inregistrarea facturilor de la furnizori care si ei aplica tva la incasare se inregistreaza tva in ct 4428 ?si la emiterea facturilor catre clienti tot prin 4428 ? si dc se plateste peste termenul de 90 de zile se inregistreaza nota cu 4426=4428 cu valoarea tva aferenta neachitata ?
Daca cineva este dispus sa prezinte o monografie in acest sens.Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 09:28, 27 Octombrie 2014
MFP a publicat un gid al TVA la incasare:
[ link extern ]
Atentie la ghidul MFP ... nu mai exista amanarea de 90 zile

inregistrezi toate facturile prin 4428 indiferent ca partenerul aplica sau nu TVAI. Cand incasezi sau platesti treci din 4428 in 4427 respectiv 4426.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de tva la incasare Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Am o nelamurire legata de aplicarea corecta a TVA-ului la incasare: In primul rand firma despre care vorbesc este persoana impozabila care aplica TVA-ul la ... (vezi toată discuția)
Deducere tva daca nu aplic tva la incasare carmenbn carmenbn O SC se incadreaza la regim normal de deducere/colectare TVA.TVA de la facturile emise se inregistreaza in 4427.Pt.facturile primite de la furnizorii care ... (vezi toată discuția)
Vanzare din aic-tva efectiv platit andr77 andr77 Buna ziua, Este prima mea AIC si nu am gasit o monografie completa.( banuiesc ca este pentru incepatori -de aceea, imi cer scuze) Rugamintea mea este ... (vezi toată discuția)